|
Recept na Linecký dort - 2 dny předem
Recept na Linecký dort - 2 dny předem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Linecký dort - 2 dny předem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Linecké těsto (potřebujete dvojnásobné množství) : 250g hladké mouky 170g másla 70g cukru moučky 1 vanilkový cukr 1 vejce strouhaná kůra z půlky citronu špetka prášku do pečiva Krém : 2,5 dl mléka 80g hořké čokolády 3 žloutky 60g cukru 0,4 dl rumu 30g másla 2 lžičky polohrubé mouky špetka soli rybízová zavařenina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linecký dort - 2 dny předem
Recept na Linecký dort - 2 dny předem: Z mouky, cukru, másla, strouhané citr. kůry a vejce vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet. Těsně před zpracováním těsto opět propracujeme. Troubu si předehřejeme na 170°C. Těsto rozválíme na plát o síle 2mm a podle dortové formy vykrojíme 4 kola o průměru 26 cm. Do jednoho z nich vykrojíme několik malých kulatých otvorů. Plech vyložíme pečícím papírem, jednotlivě upečeme 4 kola dozlatova a necháme je vychladnout. Odkrojky těsta, co nám zbyly rozválíme a upečeme dozlatova. Krém : 2/3 mléka přivedeme k varu, ve zbylém důkladně rozmícháme žloutky s moukou, vlijeme do mléka, které se nám vaří a pozvolna vaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přimícháme cukr, rum a špetku soli. Krém odstavíme, třetinu z něj odebereme a rozmícháme v něm nastrouhanou čokoládu. Zbytek necháme zchladnout a vmícháme do něj máslo. 2/3 světlého krému, pečlivě rozrtřeme na první plát ve stejnoměrné vrstvě a velice opatrně ho přiklopíme druhým upečený plátem. Druhý plát potřeme 2/3 krému s čokoládou, přiklopíme dalším plátem a ten potřeme zavařeninou. Poslední plát s vykrojenými otvory, potřeme zbylým světlým krémem. Potřený plát položíme navrch dortu tak, aby byl krém navrchu. Zchladlé upečené odkrojky důkladně rozdrtíme válečkem a posypeme jím vrchní plát dortu se světlým krémem. Nakonec dort potřeme po stranách zbylým krémem s čokoládou a necháme alespoň dva dny v lednici odležet.
Poznámka k receptu na Linecký dort - 2 dny předem: Ivana79: Ano, ty otvory jsou jen na ozdobu a dort se dělá 2 dny předem, aby změkl, jinak je tvrdý a nedá se krájet
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecký dort - 2 dny předem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: verynkaaa (Veronika Daňková)
- Datum vložení: 17.10.2010
- Počet porcí: přibližně 30 (záleží na velikosti formiček)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Linecké těsto (potřebujete dvojnásobné množství) : 250g hladké mouky 170g másla 70g cukru moučky 1 vanilkový cukr 1 vejce strouhaná kůra z půlky citronu špetka prášku do pečiva Krém : 2,5 dl mléka 80g hořké čokolády 3 žloutky 60g cukru 0,4 dl rumu 30g másla 2 lžičky polohrubé mouky špetka soli rybízová zavařenina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecký dort - 2 dny předem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecký dort - 2 dny předem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecký dort - 2 dny předem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|