|
Recept na Linecké - původní recept
Recept na Linecké - původní recept je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Linecké - původní recept budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce velikosti L, 250 g strouhaných lískových oříšků nebo mandlí (když dáte loupané mandle, bude těsto světlé), 380 g hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, špetka mleté vanilky, trošku mletého hřebíčku, na slepení džem z červeného rybízu nebo malinový..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linecké - původní recept
Recept na Linecké - původní recept: Máslo, vejce, cukr a koření utřeme do hladka, přidáme oříšky a mouku, vypracujeme těsto. Těsto můžeme nechat uležet nebo hned po částech rozválíme mezi dvěma fóliemi, vykrájíme tvary a polovině z nich vykrojíme otvory. Tradičně se vykrajují 3 kulaté otvory situované do trojúhelníku, které symbolizují obličej. U menších tvarů se většinou vykrajuje jeden otvor uprostřed. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 7-9 minut. Po zchladnutí slepíme rozehřátým džemem (dala jsem malinový) a pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Linecké - původní recept: Inspirovala jsem se na rakouských webech. Na začátku byl linecký dort - křehké máslové těsto s oříšky a kořením, naplněné dobrým červeným džemem, většinou z červeného rybízu nebo malin. První recepty na dort pochází zhruba ze 17. století a je to pravděpodobně první dort jako takový. Až mnohem později někdo přišel s nápadem ze stejného těsta i náplně vytvořit malé koláčky, jednoporcové do ruky. A tak vznikly "oči" - Linzer augen. První zápis v kuchařské knize je z roku 1929. Původně měly v průměru 8-10 cm. Jako vánoční cukroví je udělejte menší :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké - původní recept, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 04.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: 250 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce velikosti L, 250 g strouhaných lískových oříšků nebo mandlí (když dáte loupané mandle, bude těsto světlé), 380 g hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, špetka mleté vanilky, trošku mletého hřebíčku, na slepení džem z červeného rybízu nebo malinový.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké - původní recept,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké - původní recept - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké - původní recept
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|