RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Linecké - původní recept

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Linecké - původní recept, recepty Linecké - původní recept, Linecké, -, původní, recept


Recept na Linecké - původní recept

Recept na Linecké - původní recept je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě Linecké - původní recept budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce velikosti L, 250 g strouhaných lískových oříšků nebo mandlí (když dáte loupané mandle, bude těsto světlé), 380 g hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, špetka mleté vanilky, trošku mletého hřebíčku, na slepení džem z červeného rybízu nebo malinový..

Linecké - původní recept
Zvětšit obrázek

Recept na Linecké - původní recept

Recept na Linecké - původní recept:
Máslo, vejce, cukr a koření utřeme do hladka, přidáme oříšky a mouku, vypracujeme těsto. Těsto můžeme nechat uležet nebo hned po částech rozválíme mezi dvěma fóliemi, vykrájíme tvary a polovině z nich vykrojíme otvory. Tradičně se vykrajují 3 kulaté otvory situované do trojúhelníku, které symbolizují obličej. U menších tvarů se většinou vykrajuje jeden otvor uprostřed. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 7-9 minut. Po zchladnutí slepíme rozehřátým džemem (dala jsem malinový) a pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Linecké - původní recept:
Inspirovala jsem se na rakouských webech. Na začátku byl linecký dort - křehké máslové těsto s oříšky a kořením, naplněné dobrým červeným džemem, většinou z červeného rybízu nebo malin. První recepty na dort pochází zhruba ze 17. století a je to pravděpodobně první dort jako takový. Až mnohem později někdo přišel s nápadem ze stejného těsta i náplně vytvořit malé koláčky, jednoporcové do ruky. A tak vznikly "oči" - Linzer augen. První zápis v kuchařské knize je z roku 1929. Původně měly v průměru 8-10 cm. Jako vánoční cukroví je udělejte menší :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké - původní recept, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 04.02.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: 250 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce velikosti L, 250 g strouhaných lískových oříšků nebo mandlí (když dáte loupané mandle, bude těsto světlé), 380 g hladké mouky, 1 kávová lžička mleté skořice, špetka mleté vanilky, trošku mletého hřebíčku, na slepení džem z červeného rybízu nebo malinový.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké - původní recept, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké - původní recept - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké - původní recept

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist