|
Recept na Lín namodro
Recept na Lín namodro je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Lín namodro budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Lín (počet ryb podle počtu strávníků) - nejlepší jsou menší, kolem 200 g ocet sůl bobkový list celý pepř nové koření kořenová zelenina cibule citrón a máslo na polití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lín namodro
Recept na Lín namodro: Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je vřícím octem - nádherně zmodrají. Necháme je chvilku odležet a pak vložíme do okyselené, silně osolené vody, kam přidáme i koření, zeleninu a krájený citrón. Když začnou vařit, snížíme teplotu a ryby táhneme asi 15 minut v tomto vývaru. Pak opatrně vyndáme (aby se co nejméně poškodil modrý povrch kůže), odstraníme provázek, ryby polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou. Vychlazené líny namodro je možné zalévat do aspiku.
Poznámka k receptu na Lín namodro: Recept je z knihy Miloše Štěpničky, který je pro mě, co se rybích receptů týká, tím nejlepším :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lín namodro, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 13.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Lín (počet ryb podle počtu strávníků) - nejlepší jsou menší, kolem 200 g ocet sůl bobkový list celý pepř nové koření kořenová zelenina cibule citrón a máslo na polití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lín namodro,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lín namodro - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lín namodro
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|