|
Recept na Lilková pochoutka (parmiggiana)
Recept na Lilková pochoutka (parmiggiana) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Lilková pochoutka (parmiggiana) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vetsi lilky 2 lahve (plechovky)rajcatove omacky pomodoro 1 strouzek cesneku olej na smazeni muze byt i olivovy mozzarella podle chuti parmazan nebo jiny tvrdy syr sul jestli je? tak bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilková pochoutka (parmiggiana)
Recept na Lilková pochoutka (parmiggiana): Lilek umyjeme, nakrajime na slabe platky podelne (muze byt i na kolecka, ale lepsi se pak kraji kdyz je podelne),tyhle platky usmazime v oleji, nechat odkapat ...nez zacneme smazit tak si pripravime pomodoro: do kastrulku dame trosku olivoveho oleje,1 strouzek cesneku, pomodoro, sul, bazalku, trosku vody (ja vzdycky vyplachnu troskou vody lahve nebo plechovky od toho pomodora), muze se dochutit i trochou podravky, priklopit a nechat bublat na volnem ohni asi 20 min. Osmahnute lilky ukladame do pekacku porad stejnym smerem asi 3 vrstvy (podle velikosti pekacku), mezi vrstvama polejeme pomodorem a posypeme parmazanem (syrem) mezi nezapomenem i na mozzarellu nakrajenou na kolecka nebo kosticky, jestli je, muze se doplnit i sunka. Na vrchni vrstvu nalijem zbytek pomodora a jeste posypeme parmazanem .....nechame zapect v troube asi 35min na 200°C
Poznámka k receptu na Lilková pochoutka (parmiggiana): Je vyborna den ulezela Jestli to chce nekdo dietni, lilek se da jen orestovat bez smazeni. Je to super i jako priloha k masu atd. Preji dobrou chut
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilková pochoutka (parmiggiana), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pitanet
- Datum vložení: 22.04.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 2 vetsi lilky 2 lahve (plechovky)rajcatove omacky pomodoro 1 strouzek cesneku olej na smazeni muze byt i olivovy mozzarella podle chuti parmazan nebo jiny tvrdy syr sul jestli je? tak bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilková pochoutka (parmiggiana),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilková pochoutka (parmiggiana) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilková pochoutka (parmiggiana)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|