|
Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g lilku 500 g rajčat/3 větší kusy 200 g cibule/1 velká 200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam 200 g na plátky nakrájené anglické slaniny 1 lžíce oleje 1 lžíce nasekané nati petržele a libečku sůl dále budeme potřebovat : 500 g nakrájených tvrdších hříbků 1 lžíci oleje 1 malou cibuli 1 lžičku drceného kmínu sůl, mletý pepř sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Recept na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou: Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut. Mezitím připravíme zeleninu. Lilek oloupeme(oškrábeme škrabkou na zeleninu) a nakrájíme na kostky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. Rajčata nařízneme do kříže a v hlubším kastrůlku je zalijeme vroucí vodou. Poté je ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Z anglické slaniny odebereme 10plátků, které nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Dále přidáme lilek, rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut. Z podušené směsi necháme prudkým varem vyvařit zbytek tekutiny a vmícháme zelené bylinky. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Na dno zapékací mísy dáme zeleninovou směs. Na ni rozetřeme podušené hřiby a poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 20 minut. 5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Poznámka k receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou: Dobu pečení si každý přizpůsobí vlastní troubě. Já mám plynovou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.11.2014
- Počet porcí: 4 hodně velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 700 g lilku 500 g rajčat/3 větší kusy 200 g cibule/1 velká 200 g tvrdého sýra/použila jsem Eidam 200 g na plátky nakrájené anglické slaniny 1 lžíce oleje 1 lžíce nasekané nati petržele a libečku sůl dále budeme potřebovat : 500 g nakrájených tvrdších hříbků 1 lžíci oleje 1 malou cibuli 1 lžičku drceného kmínu sůl, mletý pepř sádlo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací mísy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|