RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou, recepty Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou, Lilek, zapečený, pikantní, masovou, nádivkou, šťávou


Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou

Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 větší lilek, 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička oregána, 1 lžička zázvoru, trochu zeleného pepře, 3 lžičky sójové omáčky, celerová nať, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trošku oleje, 3 plátky másla..

Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou

Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou:
Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a smažíme. Po chvíli přidáme koření, kari, papriku, oregáno, zázvor, pepř a přidáme sójovou omáčku s pokrájenou celerovou natí, všechno promícháme a osolíme, 5 minut podusíme a dáme do vydlabaných půlek lilku. Pokud ho máme víc, můžeme dát mimo a při servírování dáme navrch lilku. podlijeme 200 ml vody a dáme pod 1 plátek másla a navrch na maso 1 plátek másla, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. tak 20-30 minut. Po 10 minutách zapečení navrch natřeme kysanou smetanu, na každou půlku rozetřené 2 lžíce a dopečeme. V pekáči se nám vytvoří pikantní šťáva.

Poznámka k receptu na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou:
Inspiroval mě jeden podobný recept z Indie, ale upravila jsem si ho podle nás-fakt výborný a jedlý recept. Doporučuji vyzkoušet!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 17.08.2011
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 1 větší lilek, 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička oregána, 1 lžička zázvoru, trochu zeleného pepře, 3 lžičky sójové omáčky, celerová nať, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trošku oleje, 3 plátky másla.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist