|
Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou
Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší lilek, 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička oregána, 1 lžička zázvoru, trochu zeleného pepře, 3 lžičky sójové omáčky, celerová nať, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trošku oleje, 3 plátky másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou
Recept na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou: Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a smažíme. Po chvíli přidáme koření, kari, papriku, oregáno, zázvor, pepř a přidáme sójovou omáčku s pokrájenou celerovou natí, všechno promícháme a osolíme, 5 minut podusíme a dáme do vydlabaných půlek lilku. Pokud ho máme víc, můžeme dát mimo a při servírování dáme navrch lilku. podlijeme 200 ml vody a dáme pod 1 plátek másla a navrch na maso 1 plátek másla, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. tak 20-30 minut. Po 10 minutách zapečení navrch natřeme kysanou smetanu, na každou půlku rozetřené 2 lžíce a dopečeme. V pekáči se nám vytvoří pikantní šťáva.
Poznámka k receptu na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou: Inspiroval mě jeden podobný recept z Indie, ale upravila jsem si ho podle nás-fakt výborný a jedlý recept. Doporučuji vyzkoušet!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 17.08.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 větší lilek, 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička oregána, 1 lžička zázvoru, trochu zeleného pepře, 3 lžičky sójové omáčky, celerová nať, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, trošku oleje, 3 plátky másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|