Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 lilek 100 g šunky (případně pancetty nebo anglické slaniny) 100 g pórku 150 g brie (případně hermelínu nebo hermaduru) sůl na marinádu: 4 lžíce sladko-ostré chilli omáčky 2 lžíčky v prstech promnutého sušeného tymiánu 4 lžíce sójové omáčky 2 lžíce olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
Recept na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou: Lilek podélně nakrájíme na tenké (necelý centimetr silné) plátky, posolíme a necháme vypotit - asi 15 minut z každé strany. Suroviny na marinádu promícháme a polovinou množství potřeme vrchní stranu vypocených a osušených lilků. Párátkem nebo jiným ostrým předmětem propícháme lilek, aby marináda pronikla i do jeho vnitřku. Po deseti minutách lilek přendáme na plech marinovanou stranou dolů, zbytek marinády naneseme na nepotřenou - nyní vrchní - stranu, opět propícháme a necháme odstát. Šunku i pórek nakrájíme na proužky, promícháme a zakapeme lžící olivového oleje (pokud použijeme slaninu, olej vynecháme). Směs poklademe na plátky lilku a zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Poté poklademe tenkými plátky sýra brie a zapékáme dalších 15-20 minut.
Poznámka k receptu na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou: Těší mě, že chutná...a děkuji za komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 lilek 100 g šunky (případně pancetty nebo anglické slaniny) 100 g pórku 150 g brie (případně hermelínu nebo hermaduru) sůl na marinádu: 4 lžíce sladko-ostré chilli omáčky 2 lžíčky v prstech promnutého sušeného tymiánu 4 lžíce sójové omáčky 2 lžíce olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou
|
|