|
Recept na Lilek v bešamelu
Recept na Lilek v bešamelu je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Lilek v bešamelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velký lilek 150 g gorgonzoly 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 350 ml mléka plátky česneku naložené ve vinném octě mletý koriandr sůl olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek v bešamelu
Recept na Lilek v bešamelu: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, přilijeme mléko a povaříme v hustý bešamel, který opatrně dochutíme solí a pepřem. Lilek osušíme ubrouskem nebo papírovou utěrkou, posypeme koriandrem, poskládáme do olivovým olejem vylité zapékací formy, poklademe plátečky česneku (asi 2 ks na kolečko),zalijeme bešamelem a na každé kolečko položíme plátek gorgonzoly. Zapékáme v troubě rozehřáté na cca 220°C asi 40 minut - zčásti přikryté, například alobalem.
Poznámka k receptu na Lilek v bešamelu: Lilky mám veľmi rada :) :) http://lilek.net/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek v bešamelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 velký lilek 150 g gorgonzoly 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 350 ml mléka plátky česneku naložené ve vinném octě mletý koriandr sůl olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek v bešamelu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek v bešamelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek v bešamelu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|