RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená, recepty Líčka dušená a ve smetaně pečená, Líčka, dušená, , ve, smetaně, pečená


Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená

Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Líčka dušená a ve smetaně pečená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
900 g vepřových líček 200 g gazdovské slaniny 250 g 30% smetany(1celá krabička) 1 větší cibule 1 pl hladké mouky hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu).

Líčka dušená  a ve smetaně pečená
Zvětšit obrázek

Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená

Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená:
Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka. Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4výkon dopečeme do měkka. Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu. Necháme 10minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.

Poznámka k receptu na Líčka dušená a ve smetaně pečená:
Zaimprovizovala jsem a z nenáročných surovin vznikla príma dobrota o kterou se tady s vámi jdu podělit. První popsaný postup jsem zhotovila pro obyčejný hrnec.Já jsem líčka po zatažení podlila 200ml vařící vody, rozdrobila jsem 1kostku masoxu a v papiňáku podusila 15minut. Poté jsem vše přelila do kastrolu a dopekla v troubě, jak je uvedeno v postupu. Ničím jsem nedochucovala, nesolila, slanina se smetanou si do chutí vystačily:-)Podávala jsem s rýží vařenou v papiňáku bez bylinekhttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Líčka dušená a ve smetaně pečená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.10.2012
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 900 g vepřových líček 200 g gazdovské slaniny 250 g 30% smetany(1celá krabička) 1 větší cibule 1 pl hladké mouky hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na líčka dušená a ve smetaně pečená, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Líčka dušená a ve smetaně pečená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Líčka dušená a ve smetaně pečená

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist