|
Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená
Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Líčka dušená a ve smetaně pečená budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g vepřových líček 200 g gazdovské slaniny 250 g 30% smetany(1celá krabička) 1 větší cibule 1 pl hladké mouky hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená
Recept na Líčka dušená a ve smetaně pečená: Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka. Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4výkon dopečeme do měkka. Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu. Necháme 10minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.
Poznámka k receptu na Líčka dušená a ve smetaně pečená: Zaimprovizovala jsem a z nenáročných surovin vznikla príma dobrota o kterou se tady s vámi jdu podělit. První popsaný postup jsem zhotovila pro obyčejný hrnec.Já jsem líčka po zatažení podlila 200ml vařící vody, rozdrobila jsem 1kostku masoxu a v papiňáku podusila 15minut. Poté jsem vše přelila do kastrolu a dopekla v troubě, jak je uvedeno v postupu. Ničím jsem nedochucovala, nesolila, slanina se smetanou si do chutí vystačily:-)Podávala jsem s rýží vařenou v papiňáku bez bylinekhttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Líčka dušená a ve smetaně pečená, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.10.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 900 g vepřových líček 200 g gazdovské slaniny 250 g 30% smetany(1celá krabička) 1 větší cibule 1 pl hladké mouky hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na líčka dušená a ve smetaně pečená,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Líčka dušená a ve smetaně pečená - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Líčka dušená a ve smetaně pečená
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|