|
Recept na Levné květákové menu
Recept na Levné květákové menu je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Levné květákové menu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na obě jídla: 1 květák, 10 dkg špeku, 3 velké mrkve, jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1 menší cibule, sušené nebo čerstvé celerové listí, pažitka, masox, majoránka, smetana ke šlehání, hladká mouka, 2 lžíce kečupu, 5 větších brambor, kousek salámu, uzeniny nebo pečeného masa, kmín, sůl, grilovací koření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Levné květákové menu
Recept na Levné květákové menu: Polévka: Do hrnce dáme 2 očištěné mrkve, špek, třičtvrtě omytého květáku, cibuli, jarní cibulku, celerové listí, pažitku, česnek a masox. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Poté nalijeme do sklenice čtvrt kelímku smetany, přidáme 2 lžíce hladké mouky, trochu vody a promícháme. Nalijeme do polévky. Vše ještě jednou promixujeme. Poté do polévky přidáme půl lžičky majoránky a 1 mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Vaříme dalších 15 minut. Podle potřeby dosolíme. Podáváme se smaženými krutónky. Hlavní jídlo: Brambory nakrájíme na hrubší kolečka, uzeninu a zbytek květáku na drobné kousky. Brambory rozložíme na plech, osolíme, okmínujeme a poté zasypeme grilovacím kořením a libovolnou uzeninou nebo masem. Přidáme květák a kolečka jarní cibulky. Ve sklenici si rozmícháme zbytek smetany, kečupu a trochu vody. Promícháme a zalijeme brambory. Dáme péct na 20 minut. Podáváme s kyselým okurkem.
Poznámka k receptu na Levné květákové menu: Polévku vařím podobně, ale to hlavní jídlo v této podobě neznám. Vypadá celkem jedle, ale manžel by to nejedl. Naštěstí je teď houbová sezóna, takže to můžu udělat vedle něčeho houbového, což nejím zase já.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Levné květákové menu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: misza (Míša)
- Datum vložení: 19.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Suroviny na obě jídla: 1 květák, 10 dkg špeku, 3 velké mrkve, jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1 menší cibule, sušené nebo čerstvé celerové listí, pažitka, masox, majoránka, smetana ke šlehání, hladká mouka, 2 lžíce kečupu, 5 větších brambor, kousek salámu, uzeniny nebo pečeného masa, kmín, sůl, grilovací koření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na levné květákové menu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Levné květákové menu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Levné květákové menu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|