|
Recept na Letní kuře z jednoho pekáčku
Recept na Letní kuře z jednoho pekáčku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Letní kuře z jednoho pekáčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí čtvrtky nebo 8 horních stehen cca 800 g malých brambor palice česneku neloupaná, rozebraná na stroužky 4 lžíce olivového oleje 200 ml drůbežího vývaru mletá paprika, klidně i uzená sůl, pepř citrón 2 mladé cukety červená chilli paprička velká hrst bazalkových lístků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Letní kuře z jednoho pekáčku
Recept na Letní kuře z jednoho pekáčku: Troubu předehřejeme na 200 st. Kuřecí maso osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Brambory omyjeme, osušíme, větší překrojíme a osolíme. Do většího pekáče dáme oliváč, rozmístíme maso, brambory a neoloupané stroužky česneku, které jen "popučíme" plochou stranou nože nebo dlaní. Půlkou citronu pokapeme kuře i brambory, druhou půlku překrájíme a přidáme do pekáče. Pečeme cca půl hodiny, pak podlijeme vývarem a průběžně během dalšího pečení podléváme. Můžeme přidat i trochu bílého suchého vína. Cuketu nakrájíme na kosty, chilli papričku, zbavenou semínek, nadrobno. Asi 15 minut před dopečením kuřete vhodíme cuketu a papričku do pekáče. Úplně na závěr přidáme natrhané bazalkové listy. Já si to ještě vylepšila karamelizovanou cibulí: tři velké oloupané cibule jsem nakrájela na osminky, vhodila do woku s kapkou oliváče, sypla trochu třinového cukru, osolila a zastříkla rýžovým octem. Nechala zkaramelizovat, odpařit ocet ... hotovo. Já jsem ještě přihodilá tři zbylá rajčátka, dala bych víc, ale už nezbylo ze včerejšího pečení.
Poznámka k receptu na Letní kuře z jednoho pekáčku: Strašně špatně se tu hledá, já jsem stejný rcp nenašla. Kdyby tu byl, požádám o odstranění receptu. Inspirace: Apetit
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Letní kuře z jednoho pekáčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 17.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí čtvrtky nebo 8 horních stehen cca 800 g malých brambor palice česneku neloupaná, rozebraná na stroužky 4 lžíce olivového oleje 200 ml drůbežího vývaru mletá paprika, klidně i uzená sůl, pepř citrón 2 mladé cukety červená chilli paprička velká hrst bazalkových lístků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na letní kuře z jednoho pekáčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Letní kuře z jednoho pekáčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Letní kuře z jednoho pekáčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|