RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lehounké piškotové řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lehounké piškotové řezy, recepty Lehounké piškotové řezy, Lehounké, piškotové, řezy


Recept na Lehounké piškotové řezy

Recept na Lehounké piškotové řezy je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Lehounké piškotové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: • 4 vejce • 4 lžic vlažné vody • 150 g práškového cukru • 1 balíček vanilkového cukru • 90 g polohrubé mouky • 90 g solamylu • kypřicí prášek do pečiva Na náplň: • 230 g kompotovaných mandarinek ( já přidala ještě broskve ) • 500 g polotučného tvarohu • 150 g práškového cukru • 1 vanilkový cukr • nastrouhaná kůra z 1/2 ( nejlépe chemicky neošetřeného )citronu • 2 PL citronové šťávy • 40% smetana ke šlehání 250 g + zakysaná smetana ( 250 g ) • 1 balíček želatinového ztužovače za sudena ( Dr. Oetker ) • 100 ml šťávy z kompotu.

Lehounké piškotové řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Lehounké piškotové řezy

Recept na Lehounké piškotové řezy:
Celá vejce vyšleháme s vodou elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky do pěny cca 1 minutku. Pak přisypeme cukry a vyšleháme ho husté, lesklé pěny.. cca 2 minutky. Mouku, solamyl a prášek do pečiva přesijeme přes sítko a do vaječné hmoty zlehka a po částech vmícháme stěrkou nebo vařečkou. Plech vystříkáme olejem ve spreji, vysteleme papírem na pečení a ten taky vysprejujeme. Těsto vylejeme na papír a stěrkou uhladíme. Dáme do trouby ( horní + spodní ohřev )vyhřáté na 200 st a pečeme dorůžova cca 15 min. respektujeme zkušenosti a troubu, ne manžela.. i když.. toho jistě taky respektujeme :-)) Hned po upečení piškot pocukrujeme, přiložíme na něj čistý pečicí papír a obrátíme. Ten původně spodní papír opatrně odstraníme a piškot necháme zcela vychladnout. A připravíme si náplň: tvaroh, zakysanku, cukry, citron. kůru i šťávu smícháme ručně nebo elektricky do hladké konzistence. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mandarinky necháme okapat v sítku a šťávu ponecháme ( neupíjet! ). Tuhou šlehačku opatrně vimpregnujeme do tvarohové hmoty a všechno opět promícháme. A nyní použijeme tu šťávu z mandarinek. Do ní nasypeme ztužovač a dále postupujeme dle návodu na témže. Ti šikovnější chladný piškot rozřežou vodorovně. Já jsem nemehlo, tak jsem to prostě flákla napříč, proto to vypadá tak, že byste si mohli vyhodit sanici :-)) Ale ten piškotek je tak nadýchaný, něžný a jemný, že jsem se bála, že bych to zmatlala. Do krému přidáme mandarinky, případně např. ty broskve a zlehka promícháme. Krém natřeme na spodní plát a horním to přiklopíme. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Pocukrujeme, uvaříme si kávičku a popřejeme si dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Lehounké piškotové řezy:
Tento recept jsem dnes ráno objevila na fcb a jen malinko upravila. Je to opravdu nadýchaný moučník s nepřeslazenou a lehkou náplní. Zdroj: Pečieme s láskou ( facebook )

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehounké piškotové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 30.06.2013
  • Počet porcí: plech 30 x 40 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na těsto: • 4 vejce • 4 lžic vlažné vody • 150 g práškového cukru • 1 balíček vanilkového cukru • 90 g polohrubé mouky • 90 g solamylu • kypřicí prášek do pečiva Na náplň: • 230 g kompotovaných mandarinek ( já přidala ještě broskve ) • 500 g polotučného tvarohu • 150 g práškového cukru • 1 vanilkový cukr • nastrouhaná kůra z 1/2 ( nejlépe chemicky neošetřeného )citronu • 2 PL citronové šťávy • 40% smetana ke šlehání 250 g + zakysaná smetana ( 250 g ) • 1 balíček želatinového ztužovače za sudena ( Dr. Oetker ) • 100 ml šťávy z kompotu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehounké piškotové řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehounké piškotové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehounké piškotové řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist