|
Recept na Lehký vitamínový oběd
Recept na Lehký vitamínový oběd je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Lehký vitamínový oběd budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa nebo 1 větší vepřová panenka Sůl, pepř, kmín, alobal Salát: 1 grapefruit 1 jablko 2 mrkve (+sůl,pepř a 1 lžíce olivového oleje) Zelená nať z cibulky Zálivka: 4 lžíce bílého hustého jogurtu 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce bílého balzamikového octa 1 lžička vanilkového cukru pepř, sůl – jen trošku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lehký vitamínový oběd
Recept na Lehký vitamínový oběd: Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zabalíme pevně do alobalu a dáme péct na 200st. asi na 30min. – zůstane šťavnaté. Nejdříve nastrouháme nahrubo mrkev a smícháme se solí, pepřem a oliv.olejem. Potom nastrouháme také nahrubo jablka. Grapefruit oloupeme, odblaníme – aby vše hořké šlo pryč a nakrájíme na malé kousky. Doporučuji oloupat a krájet na malém talířku, abychom odchytili šťávu, kterou potom pokapeme nahrubo postrouhaná jablka. Nebudou tak rychle tmavnout. Grapefruit můžete také nechat okapat nad jablky-viz foto. Na zálivku smícháme všechny suroviny. Na talíř dáme tvarovací kroužek – nebo si ho vyrobíme z tvrdého papír.výkresu (nebo plastového) a vrstvíme grapefruit, jablka, ze kterých jsme trochu vymačkali šťávu a nakonec mrkev. Vrstvy postupně pěkně přitlačíme a potom opatrně vytáhneme kroužek. Můžeme si pomoct, že suroviny přidržujeme kuch.nářadím a přitom vytáhneme kroužek –viz foto. Komínek salátu zalijeme výbornou zálivkou a ozdobíme např. citrónovým plátkem. Maso se zatím upeklo, salát doplníme plátky masa a šťávou z výpeku.
Poznámka k receptu na Lehký vitamínový oběd: Zdroj: časopis Gurmet, trochu upravený Třeba Vám přijde vhod tento lehký oběd po vánočních svátcích.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehký vitamínový oběd, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 15.02.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa nebo 1 větší vepřová panenka Sůl, pepř, kmín, alobal Salát: 1 grapefruit 1 jablko 2 mrkve (+sůl,pepř a 1 lžíce olivového oleje) Zelená nať z cibulky Zálivka: 4 lžíce bílého hustého jogurtu 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce bílého balzamikového octa 1 lžička vanilkového cukru pepř, sůl – jen trošku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehký vitamínový oběd,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehký vitamínový oběd - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehký vitamínový oběd
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|