|
Recept na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Recept na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na vývar: jakékoliv krůtí maso, mohou být i krůtí křídla, 1 zeleninový bujón, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř. Do rizota: 2 lžíce mraženého hrášku, půl hrnku rýže, 1 hrnek vývaru, gulášová paprika, 30% tvrdý sýr cca 100g, 1 lžíce olivového oleje. Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Recept na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru: Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme. Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu. Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Poznámka k receptu na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru: Já vím, že tady kupa podobných receptů, ale ať jsem dělala, co jsem dělala nenašla jsem rizoto úplně podobné a třeba se někomu bude hodit, je hodně dietní a opravdu skvělé :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 11.09.2014
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na vývar: jakékoliv krůtí maso, mohou být i krůtí křídla, 1 zeleninový bujón, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř. Do rizota: 2 lžíce mraženého hrášku, půl hrnku rýže, 1 hrnek vývaru, gulášová paprika, 30% tvrdý sýr cca 100g, 1 lžíce olivového oleje. Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehké rizoto z krůtího masa a vývaru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|