|
Recept na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami
Recept na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg barevných paprik 900g salátových brambor 3 palice česneku 100ml Majolky® 2 lžíce kysané smetany + troška soli + jarní cibulka na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami
Recept na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami: Omyté a očištěné, ale neloupané brambory uvařte v mírně slané vodě. Rozehřejte si troubu na 200°C. Papriky si omyjte, osušte papírovým ubrouskem a potřete olivovým olejem (na každou papriku tak 1 lžičku oleje). Palicím česneku zkrojte vršky tak, až se odhalí všechny stroužky, pokapejte půl lžičkou olivového oleje, zabalte do alobalu a dejte je péct společně s paprikami. Po 25 minutách vyndejte papriky a dejte je zapařit do velké nádoby pod poklici – tím by se měla jejich slupka ještě více uvolnit. Pak je zbavte semínek a opatrně oloupejte slupku. Všechny papriky nakrájejte na tenké nudličky. Uvařené brambory slijte a nakrájejte na malé kousky (loupat není třeba). Ve velké míse smíchejte brambory s paprikami. Jakmile je upečený i česnek (cca 30 minut po paprikách), vymáčkněte jej ze slupky do vyšší nádoby (postup najdete tady). Přidejte 100ml majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Ponorným mixérem vyšlehejte vše v hladkou zálivku. Tu opatrně přimíchejte k bramborovému salátu. Podle chuti můžete trošku přisolit, nebo doladit čerstvě namletým pepřem. Dozdobte jemně nasekanou jarní cibulkou. Podávejte buď jako přílohu, nebo jako lehkou večeři na lůžku z polníčku (pokapaného troškou olivového oleje). Tipy a triky: Pokud chcete mít brambory nakrájené na opravdu úhledné kousky, nechte si je napřed úplně vychladnout (případně můžete i oloupat, záleží na vaší chuti). Mně ale tento salát přijde daleko chutnější za tepla (a navíc je to daleko rychlejší). Preferujete-li výraznější chutě, dokořeňte salát troškou čerstvě mletého barevného pepře, případně špetkou tlučeného nového koření. Papriky nepoužívejte bílé, ani zelené podlouhlé. Jednak občas pálí, ale hlavně se jim strašně špatně loupe slupka.
Poznámka k receptu na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami: Jestli se vám recept líbí, koukněte na mé stránky, třeba tam najdete další inspiraci: http://www.foodstyle.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 19.01.2013
- Počet porcí: 6 přílohových
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1kg barevných paprik 900g salátových brambor 3 palice česneku 100ml Majolky® 2 lžíce kysané smetany + troška soli + jarní cibulka na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „lehká večeře či luxusní příloha“: bramborový salát s pečenými paprikami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Lehká večeře či luxusní příloha“: Bramborový salát s pečenými paprikami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|