|
Recept na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky
Recept na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 brokolice (asi 500g) 100g směsi semínek (dýňová, píniová, slunečnicová apod.) 100g směsi klíčků (mungo, čočka, vojtěška apod.) 1 lžíce dýňového oleje (viz tipy a triky) 1 a ½ lžíce thajské mango omáčky (viz tipy a triky) 150g kvalitních surimi tyčinek (viz tipy a triky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky
Recept na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky: Brokolici odřízněte košťál a rozdělte ji na malé růžičky (velikosti na jedno sousto). Na chvíli ji namočte do mísy s vodou, abyste z ní odplavily případný hmyz. Očištěnou brokolici vložte asi na 5 minut do mírně osolené vroucí vody tak, aby změkla, ale zůstala „na skus“. Pomocí cedníku brokolici slijte a důkladně propláchněte studenou vodou, aby se dále nevařila. Mezitím opražte na suché pánvi semínka, až se pořádně rozvoní – asi tak 10 minut. Ve větší míse promíchejte okapanou brokolici se semínky i klíčky. Přidejte 1 lžíci dýňového oleje i 1 a ½ lžíce mango omáčky a důkladně promíchejte, aby se salát rovnoměrně ochutil. Surimi tyčinky nakrájejte na menší kousky, vložte do brokolicové směsi a zamíchejte už jen velmi opatrně, aby se „krabí“ maso nerozdrobilo. Nechte v lednici uležet alespoň půl hodiny, aby se všechny chutě vzájemně propojily a podávejte například s kouskem opečené bagety.
Poznámka k receptu na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky: Rozfocený postup + tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/brokolicovy-salat...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 06.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 brokolice (asi 500g) 100g směsi semínek (dýňová, píniová, slunečnicová apod.) 100g směsi klíčků (mungo, čočka, vojtěška apod.) 1 lžíce dýňového oleje (viz tipy a triky) 1 a ½ lžíce thajské mango omáčky (viz tipy a triky) 150g kvalitních surimi tyčinek (viz tipy a triky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „lehká večeře“: brokolicový salát s klíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Lehká večeře“: Brokolicový salát s klíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|