|
Recept na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny
Recept na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g řapíků z řapíkatého celeru/4 delší řapíky 250 g cibule/2 větší 500 g rajčat/5 velkých 550 g cukety/1 menší 300 g masitějších paprik/3 větší olej na smažení sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na osobu lístky celeru na ozdobu pro“masožravce“uzenina, osmažená na troše oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny
Recept na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny: Očistíme si všechnu zeleninu. Cibuli a řapíky nakrájíme na drobné půlměsíčky. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Poté ochladíme, sloupneme slupky, přepůlíme, vyřízneme bubáky a rajčata nakrájíme na větší kousky. Pokud máme mladou cuketu, nakrájíme ji i se slupkou na menší kostičky. Je-li trošku větší, oloupeme ji, přepůlíme a vydlabeme část dužiny s jádry. Poté cuketu nakrájíme na kostičky a vydlabaný vnitřek použijeme do zeleninové polévky. Papriky zbavené semínek nakrájíme na širší proužky. Do kastrolu na rozrhřátý tuk dáme na 3minuty orestovat cibuli s řapíky. Přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme 5minut. Poté přidáme cuketu a papriky. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a opět pod pokličkou dusíme dalších 5minut. Pokličku odstraníme, sporák zesílíme na nevyšší stupeň a za stálého promíchávání necháme odvařit puštěnou šťávu. Do misky si postupně vyklepneme vejce a vlijeme do zeleninové směsi, kterou máme podušenou na skus. Promícháme, vejce necháme srazit a dle potřeby dochutíme. Na talíři můžeme doplnit uzeninou, kterou jsme si během dušení zeleniny osmahli na vedlejší pánvi. Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny: Je zde již více receptů na různá leča a jejich přípravu, tak přidávám další verzi, která je také velice chutná. Řapíky krásně jídlo rozvoněly a byla to príma šťavnatá pochoutka. Jen to chce po chvilkách během dušení hlavně do kousků cukety píchnout vidličkou, aby se nám nerozdusila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 04.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 150 g řapíků z řapíkatého celeru/4 delší řapíky 250 g cibule/2 větší 500 g rajčat/5 velkých 550 g cukety/1 menší 300 g masitějších paprik/3 větší olej na smažení sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na osobu lístky celeru na ozdobu pro“masožravce“uzenina, osmažená na troše oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|