|
Recept na Lechotické skládanky
Recept na Lechotické skládanky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Lechotické skládanky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku rozpuštěného másla, nebo oleje, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku cukru, 21g droždí, špetka soli, 2 ks žloutky, marmeláda podle chuti na pomazání těsta. Ořechová nádivka: 300g mletých vlašských ořechů, asi 3lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, asi 150ml mléka. Tvarohová nádivka: 500g tvarohu, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 150ml mléka. Drobenka: 3 lžíce krupice, nebo hrubé mouky, 3 lžíce mletého cukru, 100g másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lechotické skládanky
Recept na Lechotické skládanky: Z mouky, másla, droždí, cukru a vajíček si vypracujeme těsto-lze zadělat i v pekárně. Necháme vykynout a rozdělíme na dva díly. Každý díl si vyválíme, přeneseme na plech a na polovinu těsta natřeme nádivku. Těsto přeložíme, druhý rozválený díl přeneseme na plech a naplníme druhou nádivkou a opět přeložíme. Těsta s nádivkami si upravíme na celý plech a pomažeme, nebo jen pocákáme libovolnou marmeládou a posypeme drobenkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut na 190 stupňů.
Poznámka k receptu na Lechotické skládanky: Použila jsem na těsto "kynuté těsto na cokoli" od Marcely, jen dávky jsem upravila. Naše 88 letá babička pořád vzpomínala na nějaké skládanky, co pekla kdysi její maminka v Lechoticích. Neměla jsem vůbec představu, co to je. Až její vnučka mi včera dala recept a doufám, že babičce zítra udělám radost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lechotické skládanky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 05.05.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku rozpuštěného másla, nebo oleje, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku cukru, 21g droždí, špetka soli, 2 ks žloutky, marmeláda podle chuti na pomazání těsta. Ořechová nádivka: 300g mletých vlašských ořechů, asi 3lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, asi 150ml mléka. Tvarohová nádivka: 500g tvarohu, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 150ml mléka. Drobenka: 3 lžíce krupice, nebo hrubé mouky, 3 lžíce mletého cukru, 100g másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lechotické skládanky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lechotické skládanky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lechotické skládanky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|