|
Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony
Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
lasagne 500 g vepřové pečeně svazek listového špenátu 10 žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku 200 g nastrouhaného, nebo plátkového sýra ( eidam, gouda, parmazán... ) 1/2 lžičky provensálského koření 1/2 lžičky tymiánu sůl pepř olivový olej na bešamel: 50 g másla 50 g hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového oříšku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony
Recept na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony: Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou. Dále si připravíme bešamel. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a uděláme řídkou jíšku. Po částech přiléváme mléko a přidáme špetku muškátového oříšku. Za stálého míchání pečlivě provaříme, až vznikne hustá kaše. Na dvou lžících olivového oleje osmažíme proužky cibule do zlatova a poté přidáme maso, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme a ze všech stran ho opečeme. Přidáme plátky česneku a očistěné a na kousky nakrájené žampiony. Ještě krátce opečeme a pak už jenom vmícháme špenát, překrájený na malé kousky, provensálské koření a tymián. Dno zapékací nádoby potřeme bešamelem a naskládáme vedle sebe plátky těstovin. Na ně navršíme masovou směs, potřeme bešamelem a další vrstva jsou opět lasagne. Stále stejně opakujeme. Poslední vrstvou jsou lasagne, potřené bešamelem a posypané sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, zkrátka do zezlátnutí sýra a změknutí lasagní.
Poznámka k receptu na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony: To je opravdu přímo žravé fotoa recept je lákavý+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dzungila (Andrea)
- Datum vložení: 30.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: lasagne 500 g vepřové pečeně svazek listového špenátu 10 žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku 200 g nastrouhaného, nebo plátkového sýra ( eidam, gouda, parmazán... ) 1/2 lžičky provensálského koření 1/2 lžičky tymiánu sůl pepř olivový olej na bešamel: 50 g másla 50 g hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového oříšku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|