|
Recept na Lasagne s mletým masem a žampiony
Recept na Lasagne s mletým masem a žampiony je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Lasagne s mletým masem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého masa (míchané- vepřové+hovězí) 200 g tvrdého sýru (eidam) 1 cibule 2 stroužky česneku 1 malá plechovka žampionů sůl pepř majoránka ((oregano) trochu kečupu nebo já dávám loupaná rajčata z konzervy (malá) 1 balíček lasagní Bešamel: 1 l mléka 2 PL másla 3 PL hladké mouky sůl pepř muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lasagne s mletým masem a žampiony
Recept na Lasagne s mletým masem a žampiony: Na bešamel si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, pepř a mletý muškátový oříšek (podle chuti strávníků) Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku s jemně nakrájeným česnekem, přidáme nakrájené žampiony a mleté maso, necháme jemně osmahnout, přidáme koření a kečup nebo loupaná rajčata a trochu podusíme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, posypeme trochou směsí masa, zasypeme jemně strouhaným sýrem a zalijeme trochou bešamelu, toto vrstvení opakuji 4x, poslední vrstvou musí být lasagne a zalít zbytkem bešamelu. Dáme péct do trouby, já dávám do předehřáté 165 st. asi 40 minut, ale to musí každý odhadnout podle trouby. Musí být na povrchu zlatavé.
Poznámka k receptu na Lasagne s mletým masem a žampiony: Bešamelu je tam dost, ale lasagne je pak krásně vláčné. Při podávání je lepší vytáhnout pekáč z trouby a nechat chvíli stát před podáváním, zůstane pak krásně vcelku a nerozlejzá se. Je tady receptů na lasagne plno, ale tento je přece trochu jiný. Fotky dodám po upečení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lasagne s mletým masem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Irrena
- Datum vložení: 11.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého masa (míchané- vepřové+hovězí) 200 g tvrdého sýru (eidam) 1 cibule 2 stroužky česneku 1 malá plechovka žampionů sůl pepř majoránka ((oregano) trochu kečupu nebo já dávám loupaná rajčata z konzervy (malá) 1 balíček lasagní Bešamel: 1 l mléka 2 PL másla 3 PL hladké mouky sůl pepř muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lasagne s mletým masem a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lasagne s mletým masem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lasagne s mletým masem a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|