|
Recept na Langoše hadroše
Recept na Langoše hadroše je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Langoše hadroše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hladkej múky cca 400 ml vody 1,5 KL soli 2 PL oleja 30 g čerstvé droždie 1 KL cukru cca 100 g masla, alebo sádla olej na smaženie k podávaniu: - cesnak pretlačíme do trochu vody, necháme prejsť varom - kečup - strúhaný syr a kyslá smotana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Langoše hadroše
Recept na Langoše hadroše: Múku preosejeme a osolíme, do priehlbiny dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme vlažnou vodou, necháme droždie oživiť. Potom spoločne s olejom vypracujeme vláčne, mäkké cesto. Necháme v teple vykysnúť. Keď zdvojnásobí objem, dáme na vál, rukami roztiahneme na cca 1,5 cm hrúbku. Natrieme zmäknutým maslom, zvinieme ako závin, nakrájame na cca 2 cm šneky. Pod utierkou necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Pred smažením mierne sploštíme, smažíme z oboch strán. Sú menšie ako klasické, majú priemer cca 13-15 cm po usmažení.
Poznámka k receptu na Langoše hadroše: Podávame čerstvé, napr. ako druhý chod po sýtej polievke. U nás dnes bola česká kulajda. Niekomu stačia len osolené, iný si dá cesnak a kečup, príp. aj syr, ale skvelé sú so strúhaným syrom a kyslou smotanou. Tieto langoše sú trochu "iné" ako ostatné, výzorom aj chuťou, preto pridávam. V detstve sme ich volali "handrové", kvôli roztrhanému výzoru. Je možné použiť domácu pekáreň, ja som dnes nevyužila, mám rada prácu s kysnutým cestom, keď mi cesto v rukách "ožije".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Langoše hadroše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 26.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 600 g hladkej múky cca 400 ml vody 1,5 KL soli 2 PL oleja 30 g čerstvé droždie 1 KL cukru cca 100 g masla, alebo sádla olej na smaženie k podávaniu: - cesnak pretlačíme do trochu vody, necháme prejsť varom - kečup - strúhaný syr a kyslá smotana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na langoše hadroše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Langoše hadroše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Langoše hadroše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|