|
Recept na Kyselé řízky
Recept na Kyselé řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kyselé řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso, nejlépe z kýty, hl. mouka, vejce, strouhánka, na smažení olej a nebo sádlo, sáček deka, ocet, cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kyselé řízky
Recept na Kyselé řízky: Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky. Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr. Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní. Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.
Poznámka k receptu na Kyselé řízky: Včera jsme se o tom bavili na pokecu a ti kdo tam zrovna byli, to neznali. Byli jsme na oslavě narozenin a tam je zase měli, tak jsem se vyptala na recept a vyfotila Vám je jak vypadají hotové. Vepřové maso se používá z kýty, proto, že není dobré aby tam bylo tučné, ve spojení s octem to pak není dobré. A ještě jedna poznámka, ten nálev přecedíme, aby tam nebylo to koření.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyselé řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Severinka
- Datum vložení: 30.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso, nejlépe z kýty, hl. mouka, vejce, strouhánka, na smažení olej a nebo sádlo, sáček deka, ocet, cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyselé řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyselé řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyselé řízky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|