|
Recept na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky
Recept na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 zakysané smetany po 190 g (Kunín) 1 pochoutková kysaná smetana - 150 g (Olma) mléko na rozředění dle potřeby ocet dle chuti 3 hrsti sušených hub zbytek vařených brambor, cca 200 g 3 vejce cibule drcený kmín, sůl, maggi dle chuti kousek másla, cca 2 dcl vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky
Recept na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky: Nejprve si namočíme houby do vody (pokud máme velké plátky hub, podrtíme je - já je rozmačkám v ruce), ale jen tak, aby byly ponořené. Mezitím všechny smetany vlijeme do nádoby, rozmícháme a pokud je potřeba, zředíme mlékem do požadované hustoty. Dochutíme octem podle naší chuti a pečlivě rozmícháme. Dáme vařit houby ve vodě, ve které jsme je máčeli, osolíme, pokmínujeme a mírným varem vaříme do měkka, dle potřeby ještě i podlejeme - cca necelých 20 min. Když zjistíme, že jsou houby měkké, vhodíme vařené brambory a velmi mírným a pomalým pramínkem přiléváme rozkvedlanou smetanu a stále mícháme - takto se určitě nezdrcne. Odstavíme. Na téže plotýnce rozpustíme máslo na pánvi a vhodíme nakrájenou cibuli, mírně prorestujeme do rozvonění a lehce růžové barvy. Vhodíme rozklepnutá vejce a rozmícháváme, aby ztuhla a vytvořila ne příliš tuhou smaženici. Opatrně přidáme do polévky a stále mícháme. Polévku přesuneme na tuto plotýnku zpět, vypneme a jen promícháme, aby se držela teplota. Dochutíme solí, kmínem i třeba maggi... Musela jsem spotřebovat smetany, vařené brambory a vejce. Měla jsem z toho 2 litry husté polévky, nezbylo ve 2 lidech nic. Nekořenila jsem ničím jiným, než uvádím. Náramně vonělo houbami, kmínem a kyselým mlékem Nejpodobnější je polévka od jikotky, kterou přidávám
Poznámka k receptu na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky: +11
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 08.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 zakysané smetany po 190 g (Kunín) 1 pochoutková kysaná smetana - 150 g (Olma) mléko na rozředění dle potřeby ocet dle chuti 3 hrsti sušených hub zbytek vařených brambor, cca 200 g 3 vejce cibule drcený kmín, sůl, maggi dle chuti kousek másla, cca 2 dcl vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyselá polévka se smaženými vajíčky aneb jak využít zbytky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|