|
Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 PL sádla místo sádla lze použít cca 100 g slaniny anglické nakrájené na kostičky 1 střední cibule - nakrájet najemno 1 sáček zelí kysaného bílého nebo červeného - cca 500 g voda dle potřeby kmín 1 bobkový list cukr podle chuti na zahuštění cca 1 PL mouky polohrubé nebo 1 střední syrový brambor jemně nastrouhaný.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché: Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka. Kyselost regulovat přiléváním láku ze zelí. Nakonec dochutit cukrem, příp.solí a kdo má rád i pepřem. Na zahuštění zaprášit moukou nebo přidat jemně nastrouhaný brambor a nechat ještě provařit. Při podávání lze posypat osmaženou cibulí nebo škvarečky. A co k tomu? Kdo co rád – knedlíky bramborové, houskové, špekové, ...., nebo vařené brambory, vařené těstoviny, vše nejlépe i s masem, ať už pečeným či uzeným. Já mám ráda i samotné zelí.
Poznámka k receptu na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché: Dát sem recept na zelí, který je tu už mnohokrát, hlavně jako příloha k masu, ... mě přimělo to, že někteří lák ze zelí vylévají a ještě zelí proplachují vodou. Je to škoda, protože se ochudí o spoustu vitamínů a vůbec látek našemu tělu prospěšných. Některé kysané zelí je ale tak kyselé, že ho bez slití láku vůbec nelze pozřít. Nemám ráda zelí moc kyselé a cukr tu kyselost nesrazí, i když ho tam nasypete hodně. Lák, který mi zbyde, podle chuti naředím vodou a vypiji, takže ho ani kapka nepřijde nazmar. -------------------------- Já měla dnes zelí s opečeným bramborem, nejprve uvařeným v mikrovlnce: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 17.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 PL sádla místo sádla lze použít cca 100 g slaniny anglické nakrájené na kostičky 1 střední cibule - nakrájet najemno 1 sáček zelí kysaného bílého nebo červeného - cca 500 g voda dle potřeby kmín 1 bobkový list cukr podle chuti na zahuštění cca 1 PL mouky polohrubé nebo 1 střední syrový brambor jemně nastrouhaný
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|