|
Recept na Kynutý rybízový koláč s drobenkou
Recept na Kynutý rybízový koláč s drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Kynutý rybízový koláč s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 30g droždí, 60g třtinového cukru, 200ml mléka, 200g polohrubé mouky, 200g žitné hladké mouky, sůl, kůra z jednoho citronu, 60g másla, 2 žloutky NÁPLŇ: 2 bílky, 50g třtinového cukru, 500g tvarohu, 50ml mléka, 300g rybízu DROBENKA: 80g másla, 80g třtinového cukru, 80g žitné mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý rybízový koláč s drobenkou
Recept na Kynutý rybízový koláč s drobenkou: V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička. Přidáme 3lžíce mléka a lžíci mouky. Přemístíme misku na teplé místo kynout na 10-15 minut. Zbylý cukr a mouku si dáme do velké mísy, přidáme citronovou kůru a špetku soli. Máslo si rozpustíme v kastrolku a až bude mít pokojovou teplotu, tak jej spolu s mlékem přidáme do mísy. Poté přidáme žloutky a nakonec zpěněný kvásek, který mezitím zdvojnásobil svůj objem.. Vařečkou vypracujeme měkké těsto, zůstane mírně lepivé. Přikryjeme jej utěrkou a dáme kynout na 30 minut. Připravíme si náplň: Z bílků a cukru ušleháme tuhý snih. Smícháme tvaroh a mléko a poté zašleháme tuhý sníh z bílků. Dále si nachystáme drobenku: Studené máslo nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Na něj nasypeme mouku a cukr a rychle prsty prohněteme, až vznikne sypká směs. Až nám těsto vykyne, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a zapneme si troubu na 180 stupňů. Těsto začneme prsty roztahovat až do okrajů. Namáčíme si přitom prsty do vlažné vody, aby se nám na ně nelepilo těsto. Na těsto rozetřeme tvarohovou nápň, poklademe rybíz a rozprostřeme drobenku, Vložíme koláč do trouby a pečeme přibližně 40 minut.
Poznámka k receptu na Kynutý rybízový koláč s drobenkou: Můj první složitější recept, ani nevíte jak jsem se bála kynutého těsta a šlehání bílků, ale povedlo se :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý rybízový koláč s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dosti :)
- Datum vložení: 16.10.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO: 30g droždí, 60g třtinového cukru, 200ml mléka, 200g polohrubé mouky, 200g žitné hladké mouky, sůl, kůra z jednoho citronu, 60g másla, 2 žloutky NÁPLŇ: 2 bílky, 50g třtinového cukru, 500g tvarohu, 50ml mléka, 300g rybízu DROBENKA: 80g másla, 80g třtinového cukru, 80g žitné mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý rybízový koláč s drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý rybízový koláč s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý rybízový koláč s drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|