|
Recept na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Recept na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml vody, 60 g cukru, 1 vejce, půl kostky droždí (21 g), 50 g povolené Hery, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g polohrubé mouky, 360 g hladké mouky, lžíce Granka, špetka soli, strouhaná kůra z poloviny citrónu, lžička citrónové šťávy, 2 lžičky perníkového koření, lžička skořice. Náplň : povidla (marmeláda), strouhaná kůra z půlky citrónu, strouhané ořechy, rozinky nebo sušené brusinky, sušené meruňky (popř. jiné měkké sušené ovoce). Na posyp mandlové lupínky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Recept na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem: Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a zavineme. Vložíme do formy pekárny, posypeme plátky mandlí a rukou je opatrně přitiskneme na těsto. Závin necháme vykynout a zapneme Pečení.
Poznámka k receptu na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem: Pokud je třeba těsto při válení podsypat, tak opatrně, ať do něj nepřidáte hodně mouky. Těsto hodně vykyne, pokud máte menší pečku, doporučuji použít menší dávku surovin nebo srolovaný, vykynutý závin upéct v troubě (před pečením potřít vejcem a pak až sypat lupínkama). Závin je měkounký, kyprý a nádherně voňavý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 01.01.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml vody, 60 g cukru, 1 vejce, půl kostky droždí (21 g), 50 g povolené Hery, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g polohrubé mouky, 360 g hladké mouky, lžíce Granka, špetka soli, strouhaná kůra z poloviny citrónu, lžička citrónové šťávy, 2 lžičky perníkového koření, lžička skořice. Náplň : povidla (marmeláda), strouhaná kůra z půlky citrónu, strouhané ořechy, rozinky nebo sušené brusinky, sušené meruňky (popř. jiné měkké sušené ovoce). Na posyp mandlové lupínky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý perníkový závin se sušeným ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|