|
Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynutý nekynutý rebarborový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mouka hladká 500 g, Hera 250 g, cukr kostka 10 ks, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, droždí čerstvé 1 ks (42g), mléko 250 ml, sůl špetka. Bílek na pomazání koláčů. Žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, máslo. Náplně - tvarohová, maková, jablečná, marmeláda, ovoce,.. Čtvrt dávky: 125 g mouky, 1/4 Hery, 2,5 kostky cukru, 1 vejce, 1/4 kostky droždí, sůl špetka, mléko 62 ml. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Recept na Kynutý nekynutý rebarborový koláč: Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 min. stát. Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou)Heru. Zaděláme těsto (je-li řidší dohustíme trochou mouky) a ihned zpracujeme na velký plech, nebo na malé koláčky. Plníme nádivkou nebo ovocem, okraje potřeme bílkem, sypeme žmolenkou a pečeme v horké troubě (175 - 180°C) do zlatova.
Poznámka k receptu na Kynutý nekynutý rebarborový koláč: Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Tyhle koláče peču s oblibou už několik let,dělám je jak na celý plech,nebo velké kulaté,nebo malé kulaté-minijednohubky-ty jdou u nás nejvíc na dračku.S těstem se moc hezky pracuje a je to i taková rychlovka když se ohlásí návštěva a není čas.Milujeme je hlavně v létě kdy je spousta čerstvého ovoce,nebo je dělám když jdeme někam na oslavu .Ještě nikdy si nikdo nestěžoval že by nechutnali,ba právě naopak ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý nekynutý rebarborový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 25.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Mouka hladká 500 g, Hera 250 g, cukr kostka 10 ks, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, droždí čerstvé 1 ks (42g), mléko 250 ml, sůl špetka. Bílek na pomazání koláčů. Žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, máslo. Náplně - tvarohová, maková, jablečná, marmeláda, ovoce,.. Čtvrt dávky: 125 g mouky, 1/4 Hery, 2,5 kostky cukru, 1 vejce, 1/4 kostky droždí, sůl špetka, mléko 62 ml. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý nekynutý rebarborový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý nekynutý rebarborový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý nekynutý rebarborový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|