|
Recept na Kynutý knedlík
Recept na Kynutý knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Kynutý knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, mlieko, 1 vajce, soľ, 1 lyžička cukru, olej - 2 lyžice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý knedlík
Recept na Kynutý knedlík: Z trošky vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Medzitým z časti múky, vajca, štipky soli, oleja a mlieka vymiesime cesto. Mlieka toľko, aby cesto bolo redšie, lepšie sa vymieša dohladka. Potom pridáme kvások a striedavo múku s mliekom tak, aby sme dostali hustejšie cesto. Nesmie byť riedke, ale ani príliš husté. Cesto je najlepšie vymiesiť na robote. Ručne sa cesto tak dobre nikdy nevymiesi. Cesto je dobre vymiesené vtedy, ak sa odlepuje od stien. Necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta šišky - podlhovasté knedlíky. Nachystáte si veľký kastról alebo kastról a misu tak, aby ste jedným kastrólom zakryli druhý. Dĺžku knedlíka urobte podľa veľkosti kastróla. Do kastróla nalejete asi 5 cm vody a dáte na sporák. Keď začne vrieť, čisté plátno ( utierku na riad ) priviažete naň špagátom ( dobre napnúť). Plameň úplne stíšite, na utierku dáte šišku knedle a zakryjete druhým hrncom alebo misou. Skontrolujte, aby para neunikala príliš von. Knedľu naparujete 20 min. Po 20 min odkryjete, knedľu vyberiete, zo 2x prepichnete vidličkou, uložíte na doštičku a prikryjete utierkou. Dáte naparovať ďalšiu knedľu.
Poznámka k receptu na Kynutý knedlík: Knedľu režete na plátky a mňamkáte a netreba k nej nič( to samozrejme ako vtip)a žasnete nad dobrotou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 09.11.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, mlieko, 1 vajce, soľ, 1 lyžička cukru, olej - 2 lyžice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý knedlík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý knedlík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|