|
Recept na Kynutý chlebíček, nebo bábovka
Recept na Kynutý chlebíček, nebo bábovka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynutý chlebíček, nebo bábovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
550 g polohrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 4 žloutky, 1 kostka droždí, 200 ml mléka, špetka soli, špetka muškátového oříšku, kůra z jednoho citronu, 160 g vlahého rozpuštěného másla, 70 ml Amaretta, 25 g kustovnice čínské, 60 g rozinek, 50 g brusinek, 50 g kandovaného ovoce,(na druhu nezáleží dáme to máme doma) máslo na vymazání formy, 1 vejce na potření,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý chlebíček, nebo bábovka
Recept na Kynutý chlebíček, nebo bábovka: Den předem si namočíme do Amaretta rozinky, brusinky a kustovnici. Do misky dáme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, jednu lžičku cukru a jednu lžíci mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, smícháme s cukrem a solí. Přidáme kandované ovoce, rozinky, brusinky, kustovnici a Amaretto, které zbylo po máčení. Dále přidáme citronovou kůru, kvásek, muškátový oříšek, vlažné rozpuštěné máslo a zaděláme těsto. Těsto necháme vykynout, znovu těsto propracujeme a necháme vykynout ještě jednou. Vymažeme formu, těsto opět propracujeme a vložíme do formy. Necháme ho ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C pečeme 5 minut, troubu stahneme na 160°C a dopékáme 45-50 minut. Asi po 15 minutách pečení přikryjeme formu pečícím papírem. Dobu pečení si každý určí podle své trouby.
Poznámka k receptu na Kynutý chlebíček, nebo bábovka: Pekla jsem z 1/2 dávky ve formě na biskupský chlebíček.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý chlebíček, nebo bábovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: suslajda (Hana)
- Datum vložení: 20.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 550 g polohrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 4 žloutky, 1 kostka droždí, 200 ml mléka, špetka soli, špetka muškátového oříšku, kůra z jednoho citronu, 160 g vlahého rozpuštěného másla, 70 ml Amaretta, 25 g kustovnice čínské, 60 g rozinek, 50 g brusinek, 50 g kandovaného ovoce,(na druhu nezáleží dáme to máme doma) máslo na vymazání formy, 1 vejce na potření,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý chlebíček, nebo bábovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý chlebíček, nebo bábovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý chlebíček, nebo bábovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|