|
Recept na Kynutý bramborák II.
Recept na Kynutý bramborák II. je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Kynutý bramborák II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g strouhaných vařených brambor 300 g strouhaných syrových brambor 160-200 g hladké mouky 180 g vody lžička cukru 1,5-2,5 lžičky soli 1 vejce větší cibule (asi 80 g) 100 g uzeného bůčku 2 lžíce oleje 2-3 stroužky česneku majoránka drcený kmín mletý pepř 20 g droždí (Mouka je psaná orientačně - nejdřív jsem vmíchala 150 g a poté ještě přisypávala a zahušťovala. Těsto by mělo být husté, ne ale úplně tuhé nebo tvrdé.).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý bramborák II.
Recept na Kynutý bramborák II.: Na oleji osmahneme cibuli dost do voňava, ke konci vložíme osmažit i kostičky bůčku a necháme prochladnout. Z vody, cukru, droždí a části odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít (asi 20 minut) a pak ho přidáme do mísy ke všem ostatním surovinám, včetně směsi z pánve. Ochutnáme, popřípadě trochu dosolíme a hned těsto urovnáme do sádlem dobře vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Necháme vykynout (30-45 min) a upečeme do červena. Vložila jsem do studené trouby, která byla zapnuta na 200 °C a pekla asi 50-60 minut.
Poznámka k receptu na Kynutý bramborák II.: Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím. Recept - opět psaný rukou v mém prastarém sešitě - jsem malinko upravila, a protože prakticky ve všech receptech na kynutý bramborák tady (ať už se jmenuje, jak chce), vysoce převažuje mouka nad bramborami, přidávám ho k vyzkoušení. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý bramborák II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 27.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 150 g strouhaných vařených brambor 300 g strouhaných syrových brambor 160-200 g hladké mouky 180 g vody lžička cukru 1,5-2,5 lžičky soli 1 vejce větší cibule (asi 80 g) 100 g uzeného bůčku 2 lžíce oleje 2-3 stroužky česneku majoránka drcený kmín mletý pepř 20 g droždí (Mouka je psaná orientačně - nejdřív jsem vmíchala 150 g a poté ještě přisypávala a zahušťovala. Těsto by mělo být husté, ne ale úplně tuhé nebo tvrdé.)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý bramborák ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý bramborák II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý bramborák II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|