Recept na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky
Recept na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
K přípravě Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 300 g špaldové mouky 300 g hladké mouky (obě mouky lze nahradit 600 g polohrubé mouky) 400 ml mléka 4 střiky diasladidla, případně 50 g Fruktozy pro diabetiky (nebo 100 g cukru krupice) 1 kostka droždí (42 g) 1 vejce, špetka soli 250 ml oleje Nádivka: 500 g tvarohu (já použila 1 tučný a 1 polotučný ve vaničkách) 2 vejce Diacukr nebo normální cukr dle chuti Borůvky či jiné drobné ovoce (já použila mražené borůvky) Cca 50 - 100 g rozpuštěného másla na polití povrchu těsta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky
Recept na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky: Suroviny na těsto v pořadí tekuté – sypké jsem dala do domácí pekárny – sůl do opačného rohu než droždí - zapnula program Těsto a nechala pracovat. (kdo pečku nemá, zadělá klasicky v míse jako kynuté těsto) Mezitím si připravíme nádivku – v misce smícháme tvarohy, cukr a vejce a rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200°C, vymažeme a vysypeme hluboký plech (nebo vyložíme papírem na pečení) Těsto rozdělíme na 2 poloviny, první pěkně rozetřeme na plech, mělo by mít polotuhou konzistenci. Povrch těsta pomažeme nádivkou a hustě posypeme zvoleným ovocem. Na ovoce rozetřeme druhou polovinu a pečlivě pokapeme rozpuštěným máslem Teplotu v troubě snížíme na 180°C a pečeme do růžova, cca 30 minut. Teplotu trouby a dobu pečení vždy přizpůsobujeme vlastní troubě.
Poznámka k receptu na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky: (
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 20.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA
- Suroviny: Těsto: 300 g špaldové mouky 300 g hladké mouky (obě mouky lze nahradit 600 g polohrubé mouky) 400 ml mléka 4 střiky diasladidla, případně 50 g Fruktozy pro diabetiky (nebo 100 g cukru krupice) 1 kostka droždí (42 g) 1 vejce, špetka soli 250 ml oleje Nádivka: 500 g tvarohu (já použila 1 tučný a 1 polotučný ve vaničkách) 2 vejce Diacukr nebo normální cukr dle chuti Borůvky či jiné drobné ovoce (já použila mražené borůvky) Cca 50 - 100 g rozpuštěného másla na polití povrchu těsta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky
|
|