|
Recept na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky
Recept na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky je zařazen v kategorii mikrovlnná trouba.
K přípravě Kynutý borůvkový koláč od Tejajky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g hladké mouky (já použila pšeničnou celozrnnou jemně mletou) 1.5 dl mléka 20 g droždí 75 g másla 1 vejce 25 g práškového cukru (já použila 2 PL dia sladidla Clara) špetka soli, strouhanka na posyp 500 g borůvek ( na můj průměr talíře – 30 cm byla dávka dost, dala jsem jen asi 370 g) Olej na vymazání formy Na drobenku: 100 g mouky 100 g másla 50 g cukru (já použila fruktozu pro diabetiky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky
Recept na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky: Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout. Mezitím si ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli a vymícháme hladké těsto, které v teple necháme asi hodinu kynout. Potom ho vyndáme na pomoučený vál, lehce prohněteme, vyválíme a vložíme na vymazaný crisp talíř. Okraje těsta mírně zvedneme. Posypeme strouhankou, vysypeme borůvky a zasypeme drobenkou. Na Crisp programu pečeme 10 minut. Já si nechala vymíchat a vykynout těsto v pekárně na program Těsto. Protože jsem ale dávala zmrzlé borůvky rovnou z mrazáku, trvalo mi to trochu déle – cca 18 minut, ale pak jsem to ještě pod Grilem nechala malinko zhnědnout – asi 2 minuty, bála jsem se, aby to neztvrdlo. Některé změny ingrediencí jsem udělala proto, aby to bylo malinko i dia. Chuťově velmi dobré. Terezce děkuju, že mi recept poskytla
Poznámka k receptu na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky: Sandruš: Děkuju
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý borůvkový koláč od Tejajky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 29.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mikrovlnná trouba
- Suroviny: 250 g hladké mouky (já použila pšeničnou celozrnnou jemně mletou) 1.5 dl mléka 20 g droždí 75 g másla 1 vejce 25 g práškového cukru (já použila 2 PL dia sladidla Clara) špetka soli, strouhanka na posyp 500 g borůvek ( na můj průměr talíře – 30 cm byla dávka dost, dala jsem jen asi 370 g) Olej na vymazání formy Na drobenku: 100 g mouky 100 g másla 50 g cukru (já použila fruktozu pro diabetiky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý borůvkový koláč od tejajky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý borůvkový koláč od Tejajky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|