|
Recept na Kynutý borůvkový koláč a makový závin
Recept na Kynutý borůvkový koláč a makový závin je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynutý borůvkový koláč a makový závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 1 kg hladké mouky 1/2 l mléka 300ml oleje 6 žloutků 24 kostek cukru 1 kostka kvasnic špetka soli nápln do koláče: 500g tvarohu(v kostce) mletý cukr(podle chuti) 1 vanilkový cukr 1 žloutek 1/2 sáčku vanilkového pudinku citronová kůra borůvky(čerstvé nebo kompotované) drobenka: 100g polohrubé mouky 150g mletého cukru 1 vanilkový cukr 50g mletých mandlí 1 velká lžíce sádla nápln do závinu: mletý mák mletý cukr mléko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý borůvkový koláč a makový závin
Recept na Kynutý borůvkový koláč a makový závin: Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, promícháme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice a zalijeme je trochou teplého mléka (mléko dáme spolu s cukrem na kamna ohřát, dokud se cukr nerozpustí, takže zahříváme pomalu na mírném ohni, aby nebylo moc horké) a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme žloutky, olej a zbytek mléka a vypracujeme těsto, které necháme pořádně vykynout. Po vykynutí ještě jednou promísíme a po dalším vykynutí děláme koláče, záviny. Připravíme si drobenku (mouku smícháme s cukry, mandlemi a přelijeme ji rozpuštěným sádlem a prsty utvoříme drobení), tvarohovou náplň (smícháním všech surovin) a makovou náplň (oslazený mák spaříme horkým mlékem a pořádně promícháme). Z těsta si utvoříme čtyři stejné bochánky, ze dvou uděláme koláče a ze zbylých dvou záviny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C zhruba 25 minut, dokud nám těsto nezhnědne.
Poznámka k receptu na Kynutý borůvkový koláč a makový závin: S těstem se pracuje velmi dobře, recept mám od své babičky a jiné kynuté těsto nedělám, protože toto je super. Krásně se zadělává, po upečení vydrží dlouho měkké.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý borůvkový koláč a makový závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: xxx
- Datum vložení: 10.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: těsto: 1 kg hladké mouky 1/2 l mléka 300ml oleje 6 žloutků 24 kostek cukru 1 kostka kvasnic špetka soli nápln do koláče: 500g tvarohu(v kostce) mletý cukr(podle chuti) 1 vanilkový cukr 1 žloutek 1/2 sáčku vanilkového pudinku citronová kůra borůvky(čerstvé nebo kompotované) drobenka: 100g polohrubé mouky 150g mletého cukru 1 vanilkový cukr 50g mletých mandlí 1 velká lžíce sádla nápln do závinu: mletý mák mletý cukr mléko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý borůvkový koláč a makový závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý borůvkový koláč a makový závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý borůvkový koláč a makový závin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|