|
Recept na Kynutý adventní věnec
Recept na Kynutý adventní věnec je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Kynutý adventní věnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g hladké mouky, 3 dcl vody, 80 g másla, 50 g cukru, 40 g droždí, 2 žloutky (lze vynechat), špetka soli, 1 vejce na potření, koření na ozdobu (pepř, hřebíček, nové koření, badyán atd.).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý adventní věnec
Recept na Kynutý adventní věnec: Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo klasicky. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a přilijeme asi 1 dcl vlažné vody. Promícháme, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme asi 3/4 množství mouky, sůl, zbylý cukr, žloutky, přilijeme kvásek a zbytek vlažné vody. Důkladně promícháme a zpracujeme těsto, do kterého postupně zapracováváme zbytek mouky. Není nutné použít úplně všechnu, záleží na "savosti" mouky. Musí vzniknout tuhé hladké těsto, které se nelepí. Pod utěrkou necháme pořádně nakynout. Potom je znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly . Jeden díl rozválíme na placku a tvořítky vypichujeme vánoční motivy. Položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme kuličkami nového koření, hřebíčkem, hvězdičkami badyánu apod. Necháme chvilku nakynout a upečeme dorůžova( asi 10 minut). Ze zbylých tří kousků vyválíme 3 prameny, které spleteme do copu. Na plechu vyloženém papírem na pečení ho stočíme do věnce, konce dobře spojíme. Prázdné kalíšky od čajových svíček naplníme kamínky nebo luštěninami a vtlačíme do copu. Věnec necháme asi 15 minut nakynout, potřeme vejcem a upečeme dorůžova (25 - 30 minut). Po vychladnutí věnce vložíme do kalíšků svíčky a upečené ozdoby přilepíme bílkovou polevou ebo připevníme párártkem. Můžeme dozdobit mašličkami.
Poznámka k receptu na Kynutý adventní věnec: Recept je z http://www.mamincinyrecepty.cz/kynute/kynuty-adven... Já jsem dělala z množství 2 věnce, kterými jsem obdarovala své sestry. Bohužel sestry nakonec neodolaly a věnce téměř celé zkonzumovaly :-) Prý je mám příště dělat z moduritu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý adventní věnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina (Gábina)
- Datum vložení: 06.02.2010
- Počet porcí: 1 velký nebo 2 menší
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: 750 g hladké mouky, 3 dcl vody, 80 g másla, 50 g cukru, 40 g droždí, 2 žloutky (lze vynechat), špetka soli, 1 vejce na potření, koření na ozdobu (pepř, hřebíček, nové koření, badyán atd.)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý adventní věnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý adventní věnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý adventní věnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|