|
Recept na Kynuté zelňáky se škvarkama
Recept na Kynuté zelňáky se škvarkama je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kynuté zelňáky se škvarkama budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 500 g kyselého zelí(1 sklenice i více), škvarky(kolik kdo chce), 20 g droždí, 50 g sádla, 250 ml mléka, kmín, sůl, anglickou slaninu(nemusí být), celý mák a hrubou sůl na ozdobu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté zelňáky se škvarkama
Recept na Kynuté zelňáky se škvarkama: Zelňáky lze dělat v Domácí pekárně-nejprve tekuté suroviny, pak ostatní, dáme na program těsto a necháme i s nakynutím. Pak na vále, který posypeme moukou rozválíme, vykrájíme kolečka, mřížkou na vajíčka ozdobíme, posypeme mákem, hrubou solí, dáme je na plech a necháme ještě 10 minut odpočinout, než se nám rozpálí trouba a upečeme do světlehněda. Můžeme je dělat běžně, že si uděláme kvásek, pak smícháme všechno dohromady a necháme hodinu kynout, poté už pokračujeme stejným způsobem.
Poznámka k receptu na Kynuté zelňáky se škvarkama: Tak je dělávala moje babička a nám chutnají kynuté víc, než obyčejné, jsou křehoučké a měkoučké. Druhý den jsou ještě lepší-pokud nám teda nějaké zbydou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté zelňáky se škvarkama, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 24.05.2011
- Počet porcí: 20-25 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 500 g kyselého zelí(1 sklenice i více), škvarky(kolik kdo chce), 20 g droždí, 50 g sádla, 250 ml mléka, kmín, sůl, anglickou slaninu(nemusí být), celý mák a hrubou sůl na ozdobu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté zelňáky se škvarkama,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté zelňáky se škvarkama - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté zelňáky se škvarkama
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|