Recept na Kynuté vdolky
Recept na Kynuté vdolky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kynuté vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g mouky hladké 250 ml vlažného mléka 1 vejce 3 lžíce oleje balíček droždí 1 lžička cukru špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté vdolky
Recept na Kynuté vdolky: Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko. V hrnečku si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto – podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat. Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut. Do těsta můžeme také přidat kmín, nebo vdolky sypat různými semínky.... to už podle toho, jak má kdo co rád.
Poznámka k receptu na Kynuté vdolky: Jana Remkova:No to říkám, neboť já jsem taky takový "pisálek"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Beetty
- Datum vložení: 04.04.2013
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 500 g mouky hladké 250 ml vlažného mléka 1 vejce 3 lžíce oleje balíček droždí 1 lžička cukru špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté vdolky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté vdolky
|
|