RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky), recepty Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky), Kynuté, knedlíky, domácí, pekárny, (i, začátečn


Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 ml mléka 1 celé vejce 1/2 (cca 20g) čerstvého droždí 1 lžička soli 300g hrubé mouky 200g polohrubé mouky.

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Zvětšit obrázek

Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky):
Do mléka si rozdrobíme čerstvé droždí, rozmícháme a nalijeme do domácí pekárny. Vyklepneme jedno celé vejce, přidáme lžičku soli a nasypeme 300g hrubé a 200g polohrubé mouky.Pekárnu zavřeme, zapneme a navolíme na ní program těsto. Obvykle tento cyklus trvá cca 1 a půl hodiny. Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout. Zhruba 10 minut před koncem kynutí si dáme do velkého hrnce vařit vodu.Mezitím si připravíme vál, na který si nasypeme trochu polohrubé mouky a když je těsto hotové, přendáme ho z pekárny na vál. Rozdělíme těsto na 2 poloviny a z každé uděláme jednu šišku knedlíku (viz. foto č. 2). Vytvarované knedlíky necháme na válu odpočinout cca 10 minut než se voda v hrnci začne vařit. Jakmile voda vaří, vložíme do ní knedlíky. To že jsou dobře vykynuté poznáme tak, že po vhození do vody knedlíky nepadnou ke dnu ale krásně plavou u hladiny.Knedlíky vaříme pod pokličkou 10 minut, pak je obrátíme a vaříme opět 10 minut pod pokličkou, tj. celkem 20 minut. Poté vyndáme z vody jeden knedlík, rychle ho propícháme na několika místech z obou stran vidličkou aby vyšla pára, nití odkrojíme na zkoušku patku knedlíku a pokud je knedlík i uvnitř pevný a nelepivý vyndáme ihned z vody i druhou šišku knedlíku. A opět i druhou propícháme vidličkou z obou stran. A můžeme podávat. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky):
POZOR! Do knedlíků nedávejte instantní - sypané droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou.I mě se to kdysi stal. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bobina77
  • Datum vložení: 30.10.2013
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 250 ml mléka 1 celé vejce 1/2 (cca 20g) čerstvého droždí 1 lžička soli 300g hrubé mouky 200g polohrubé mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist