|
Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml mléka 1 celé vejce 1/2 (cca 20g) čerstvého droždí 1 lžička soli 300g hrubé mouky 200g polohrubé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Recept na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky): Do mléka si rozdrobíme čerstvé droždí, rozmícháme a nalijeme do domácí pekárny. Vyklepneme jedno celé vejce, přidáme lžičku soli a nasypeme 300g hrubé a 200g polohrubé mouky.Pekárnu zavřeme, zapneme a navolíme na ní program těsto. Obvykle tento cyklus trvá cca 1 a půl hodiny. Pekárna vše zamíchá a nechá vykynout. Zhruba 10 minut před koncem kynutí si dáme do velkého hrnce vařit vodu.Mezitím si připravíme vál, na který si nasypeme trochu polohrubé mouky a když je těsto hotové, přendáme ho z pekárny na vál. Rozdělíme těsto na 2 poloviny a z každé uděláme jednu šišku knedlíku (viz. foto č. 2). Vytvarované knedlíky necháme na válu odpočinout cca 10 minut než se voda v hrnci začne vařit. Jakmile voda vaří, vložíme do ní knedlíky. To že jsou dobře vykynuté poznáme tak, že po vhození do vody knedlíky nepadnou ke dnu ale krásně plavou u hladiny.Knedlíky vaříme pod pokličkou 10 minut, pak je obrátíme a vaříme opět 10 minut pod pokličkou, tj. celkem 20 minut. Poté vyndáme z vody jeden knedlík, rychle ho propícháme na několika místech z obou stran vidličkou aby vyšla pára, nití odkrojíme na zkoušku patku knedlíku a pokud je knedlík i uvnitř pevný a nelepivý vyndáme ihned z vody i druhou šišku knedlíku. A opět i druhou propícháme vidličkou z obou stran. A můžeme podávat. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky): POZOR! Do knedlíků nedávejte instantní - sypané droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou.I mě se to kdysi stal. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bobina77
- Datum vložení: 30.10.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 250 ml mléka 1 celé vejce 1/2 (cca 20g) čerstvého droždí 1 lžička soli 300g hrubé mouky 200g polohrubé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|