|
Recept na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
Recept na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 1 lžíce oleje 1 lžička krystalového cukru 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky sušeného droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
Recept na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko: Pokud je děláme v pečce dáme nejprve tekuté suroviny-mléko, olej, pak sůl, cukr a nakonec prosátou mouku a droždí navrch, dáme na program těsto s kynutím(u mě č.8). Po skončení programu vyklopíme těsto z DP na pomoučený vál, ale není to nutné...těsto se vůbec nelepí. Umodelujeme si 2 větší šišky, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut pracovat, dost nabydou. Zapneme si jak jsme zvyklí vodu se solí(dávám jí malé množství, ale aby se nevyvařila!) Když se voda vaří vložíme knedlíky a vaříme přikryté 30 minut, neobracíme je a nezvedáme poklici, po 5 minutách ztlumíme teplotu na minimum, jen aby si tak bublinkovaly. Po vyndání do nich píchneme vídličkou, aby vyšla pára a pak nakrájíme nití, nebo přístrojkem na knedlíky. Pokud děláme v ruce, tak si uděláme kvásek s malým množstvím mouky, mléka, soli, cukru a droždí celá napsaná dávka. Necháme vzejít, do mísy si připravíme prosátou mouku, do ní dolijeme mléko, dodáme sůl, cukr, olej, přidáme kvásek a mícháme, až se dělají bublinky a necháme kynout přikryté nejméně 1 hodinu, pak už stejně jako v DP výše!
Poznámka k receptu na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko: Knedlíky bez vajec jsem udělala, když doma nebylo ani jedno vejce, protože jsou lepší, než s ním, dávám na vyzkoušení, jsou úžasně nadýchané. Takový recept jsem nenašla, jsou tu podobné, ale práškové. Myslím, že začátečníky by mohly knedle potěšit, proto jsem je popsala i ručně a vždy se povedou!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 27.01.2013
- Počet porcí: 2 větší šišky(tak kolem 20 ti koleček z obou šiše)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 1 lžíce oleje 1 lžička krystalového cukru 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky sušeného droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|