|
Recept na Kynuté buchty- jako šátečky
Recept na Kynuté buchty- jako šátečky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynuté buchty- jako šátečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 čerstvé(42g), nebo celé sušené droždí, 2 žloutky, 70 g másla, špetka soli, 300 ml mléka podle těsta, lze přidat, citronová kůra-nemusí být. náplň: 1/3 sáčku vanilkového pudinku, 200 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh 250 g. Práškový cukr na pocukrování..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté buchty- jako šátečky
Recept na Kynuté buchty- jako šátečky: Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, rozdrobené čerstvé droždí, rozehřáté zchladlé máslo a mlékem s rozšlehanými žloutky zaděláme a důkladně vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme pod utěrkou kynout. Zatím, co těsto kyne uděláme náplň, z mléka, pudinku a vanilkovým cukrem uvaříme hustý pudink, necháme ho zchladnout, pak k němu přidáme tvaroh a dobře promícháme, nebo našleháme. Po vykynutí těsto dáme na vál, rozdělíme ho na 4 stejné kusy, každý kus vyválíme na kulatý plát. Z něho rozřežeme 6 trojúhelníků(podle velikosti), na širokou stranu dáme vrchovatou lžičku tvarohové náplně, přehneme, strany přehneme dovnitř a dotočíme (úplně stejně jako burek-takové tlusté psaníčko, viz.foto)! Přendáme na 2 plechy po 12 kouscích a dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 10-15 minut. Hotové posypeme je cukrem.
Poznámka k receptu na Kynuté buchty- jako šátečky: Chtěla jsem udělat něco kynutého s tvarohem a vzpomněla jsem si na tvar burku, jinak poměr těsta jsem našla v časopise Recepty a dala méně cukru a kdo má rád víc sladké dá 70 g cukru. Těsto můžeme udělat i v DP!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté buchty- jako šátečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 26.09.2009
- Počet porcí: 24-30 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: těsto: 500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 čerstvé(42g), nebo celé sušené droždí, 2 žloutky, 70 g másla, špetka soli, 300 ml mléka podle těsta, lze přidat, citronová kůra-nemusí být. náplň: 1/3 sáčku vanilkového pudinku, 200 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh 250 g. Práškový cukr na pocukrování.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté buchty- jako šátečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté buchty- jako šátečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté buchty- jako šátečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|