|
Recept na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami
Recept na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné hery, špetka soli, 120 g krystalového cukru, 35 g droždí, 1 vejce, kůra z půlky citronu. Nádivka: 200 g mletého maku, asi 200 ml mléka, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru, /dle chuti/ trochu skořice, trochu citronové kůry, rum, asi 200 g vařené cukrové řepy nastrouhané na hrubém struhadle, půlky švestek / čerstvé, mražené, kompotované/..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami
Recept na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, uděláme důlek, do něj dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme droždí vykypět, přidáme vejce, vlahou heru, srouhanou citronovou kůru a zaděláme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout. Do kastrolku dáme mák, mléko, cukr, skořici, citronovou kůru a za stélého míchání vaříme na mírném ohni asi 15 minut, musí být hustý. Pak přidáme řepu a máslo, povaříme ještě 5 minut a odstavíme. Nejlépe je ho uvařit den předem, aby vychladnul. Potom do něj zamícháme vanilkový cukr a trochu rumu. Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme obdélník, který potřeme makovou nádivkou, poklademe švestkami, ale jen tři řady na okraji, který budem stáčení do rolády začínat. Opatrně stočíme do rolády a vložíme do sádlem vymaštěné bábovkové formy. Necháme chvilku vykynout, vrch potřeme rozpuštěným sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 10 minut, potom troubu stáhneme na 160 stupňů a pečeme asi 90 minut. Vpichem špejle se špicí zjistíme zda už je bábovka upečená, musí být špejle po vytažení suchá a ne lepit od těsta.
Poznámka k receptu na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami: mrška jedna pokušitelská.. jukla na mě z náhodných.. dám jí bodík.. je krásná
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 16.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: Těsto: 600 g polohrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěné hery, špetka soli, 120 g krystalového cukru, 35 g droždí, 1 vejce, kůra z půlky citronu. Nádivka: 200 g mletého maku, asi 200 ml mléka, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru, /dle chuti/ trochu skořice, trochu citronové kůry, rum, asi 200 g vařené cukrové řepy nastrouhané na hrubém struhadle, půlky švestek / čerstvé, mražené, kompotované/.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|