|
Recept na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní
Recept na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 300g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, lžička soli, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g hery nebo másla, citronová kůra,40 g droždí, 2 žloutky, 1 celé vejce,350 ml mléka. Náplň: 5 jablek, 4 lžíce cukru, 1 vrchovatá lžíce kakaa, asi 20 rozdrcených piškotů, 2 lžíce rozinek namočených v rumu, 40 g hery.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní
Recept na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní: Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, cukry bez 1 lžíce, citronovou kůru a promícháme, uděláme důlek do kterého dáme lžíci oddělaného cukru, nalijeme teplé mléko /ne horké/, do mléka rozdrolíme droždí, trochu promícháme vidličkou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlahou rozpuštěnou heru, žloutky, vejce a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinku a půl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme cukr, kakao, piškoty, rozinky a promícháme. Z těsta vyválíme plát, obdélník, potřeme rozpuštěnou herou, natřeme náplň a srolujeme jako roládu. Tu pak přeneseme do sádlem vymazané bábovkové formy a necháme půl hodinky odpočinout. Vrch potřeme sádlem nebo herou a dáme do trouby péct na 180 stupňů, 20 minutách stlumíme na 160 a pečeme asi 60 minut. Špejlí zkusíme zda je bábovka upečená.
Poznámka k receptu na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní: Tak to je babovka s velkym "B", citim tu vuni az sem. Je urcite vynikajici o tom nepochybuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 30.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: Těsto: 300g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, lžička soli, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g hery nebo másla, citronová kůra,40 g droždí, 2 žloutky, 1 celé vejce,350 ml mléka. Náplň: 5 jablek, 4 lžíce cukru, 1 vrchovatá lžíce kakaa, asi 20 rozdrcených piškotů, 2 lžíce rozinek namočených v rumu, 40 g hery
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutá bábovka s jablečno - kakaovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|