|
Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě
Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kyjevský kotlet v mojí úpravě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 celé predné diely kuraťa bez stehien, maslo, citronová šťava, soľ, mleté čierne korenie, dijonska horčica, veľmi na jemno posekaná petržlenová vňať, kryštáľový cukor, mrkva, zelený hrášok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, olej, zemiaky, voda, na dekoráciu: kolieska citrona, čerstvá červená kapia.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě
Recept na Kyjevský kotlet v mojí úpravě: Predný diel kuraťa rozsekneme pozdlžne na polovicu, každú polovicu ešte šikmo na polovicu, odstránime kožu, horné polovice vykostíme, ale ponecháme hornú časť krídlovej kosti, čím vytvoríme kotletu, ktorej mäso pozdlž rozovrieme ostrým nožom. Kuraciu kotletu nasolíme. Kosti a kožu použijeme na polievku, prsia na iné jedlo. V miske rozmiešame maslo so soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou, horčicou, petržlenovou vňaťou a z bylinkového masla vyformujeme 4 hranolčeky 4x1 cm, dáme do mrazničky stuhnúť. Do rozovretej kotlety vložíme hranolček masla, obalíme mäsom, zopneme špáradlami, 2x obalíme v trojobale, aby maslo pri vysmážaní nevytieklo, odložíme na 2 hodiny do chladničky a pred vysmážaním dáme ešte na 15 minút do mrazničky. Mrkvu, pokrájanú na kocky uvaríme v osolenej a osladenej vode al dente, v tej istej vode krátko obvaríme hrášok a scedíme. Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky, plátky na jemné prúžky. Zemiakovou slamou vystelieme sitko na čaj,vysmažíme v rozpálenom oleji do zlata a vyklopíme. Necháme "zemiakové hniezda" odsať od tuku na papierovej utierke. Kotlety vložíme do hlbšej vrstvy rozpáleného oleja, vysmážame do zlato-červenej farby, obrátime, stiahneme plameň, dosmažíme a dáme odsať od tuku na papierovú utierku. Podávame horúce so zemiakovými hniezdami, obložené mrkvou, hráškom, kolieskami citrona a kapiou. Mäso je od bylinkového masla jemne ochutené a šťavnaté.
Poznámka k receptu na Kyjevský kotlet v mojí úpravě: Zdroj: známy ukrajinský recept, existuje viacero variant prípravy, Kyjevský kotlet nechýba na žiadnom jedálnom lístku lepšej reštaurácie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyjevský kotlet v mojí úpravě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 11.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 celé predné diely kuraťa bez stehien, maslo, citronová šťava, soľ, mleté čierne korenie, dijonska horčica, veľmi na jemno posekaná petržlenová vňať, kryštáľový cukor, mrkva, zelený hrášok, hladká múka, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, olej, zemiaky, voda, na dekoráciu: kolieska citrona, čerstvá červená kapia
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyjevský kotlet v mojí úpravě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyjevský kotlet v mojí úpravě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyjevský kotlet v mojí úpravě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|