Recept na Kváskový hrnkový chléb
Recept na Kváskový hrnkový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kváskový hrnkový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 1 hrnek žitné chlebové mouky 1 hrnek pšeničné chlebové mouky 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku vody 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) podle chuti semínka, ovesné vločky atd. hrnek = 200 ml.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kváskový hrnkový chléb
Recept na Kváskový hrnkový chléb: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme podle chuti semínka a ovesné vločky. Osobně dávám směs ze slunečnice, lnu, sezamu a vloček o celkovém objemu 200 ml. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Kváskový hrnkový chléb: Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kváskový hrnkový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 22.03.2010
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 2 hrnky žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 1 hrnek žitné chlebové mouky 1 hrnek pšeničné chlebové mouky 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku vody 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) podle chuti semínka, ovesné vločky atd. hrnek = 200 ml
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kváskový hrnkový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kváskový hrnkový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kváskový hrnkový chléb
|
|