|
Recept na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou
Recept na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25 g ražného kvásku pravidelne vedeného 150 g vody 150 g ražnej celozrnnej múky ďalej: 180 g vody 100 g celozrnnej pšeničnej múky 260 g chlebovej múky T650 8 g droždie čerstvé 2 čL soli 2 čL rasce 2 čL trstinového cukru 1 čL trstinovej melasy 1 tabletka celaskonu 1 PL oleja Pozn.: ražná = žitná.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou
Recept na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou: Večer pred pečením chleba rozmiešame ražný kvások s vodou a ražnou múkou a necháme ho stáť 14 hodín pri izbovej teplote. Pred pečením si odoberieme malú časť kvásku, (asi 10 - 20 g) na ďalšie pokračovanie a vedenie kvásku. Odložíme si ho. Zvyšný namnožený kvások dáme do nádobky DP, prilejeme 180 g vody, rozdrvený celaskon, melasu a pridáme preosiate múky zmiešané so soľou, mletú rascu. Navrch rozdrobíme droždie, obsypeme ho cukrom a spustíme program na prípravu cesta. Kontrolujeme začiatok miesenia a konzistenciu, či netreba pridať vodu alebo prisypať múku a keď zbadáme, že je už všetka múka nabalená v guli cesta, pridáme lyžicu oleja (ja som dala slnečnicový) a necháme program na prípravu cesta bežať do konca. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, zvrchu jemne posypeme a cesto trocha prekladáme, sformujeme do potrebného tvaru. Ja som išla piecť v silikónovej forme, tak som si ju nijak nemusela predpripravovať ani nijak nahrievať. Cesto som vložila do tejto formy a vložila som to do väčšieho mikroténového sakla, kde som bochník nechala na dokysnutie - asi 25 min. Trúbu vyhrejeme na 220 - 210°C vložíme bochník, prikryjeme zvrchu alobalom a na spodok trúby dáme pekáč s horúcou vodou. Pečieme 30 minút (po 15 min pečenia vyberieme pekáč s vodou), potom znížime na 190 - 180°C , odstránime alobal a pečieme 15 minút. Hotový bochník dáme chladnúť na mriežku a posprejujeme ho zo všetkých strán. Krájame po vychladnutí.
Poznámka k receptu na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou: fotopostup môžete pozrieť tu: http://nasavareska.blogspot.sk/2014/06/kvaskovy-ch...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nigina
- Datum vložení: 03.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 25 g ražného kvásku pravidelne vedeného 150 g vody 150 g ražnej celozrnnej múky ďalej: 180 g vody 100 g celozrnnej pšeničnej múky 260 g chlebovej múky T650 8 g droždie čerstvé 2 čL soli 2 čL rasce 2 čL trstinového cukru 1 čL trstinovej melasy 1 tabletka celaskonu 1 PL oleja Pozn.: ražná = žitná
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kváskový chlieb s celozrnnou múkou a melasou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|