|
Recept na Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Recept na Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na kvas: 1 lžíce žitného kvásku 100 g žitné celozrnné mouky 100 g vody Na těsto: 180 g pšeničné celozrnné mouky 60 g žitné celozrnné mouky 350 g mléka 25 g cukru špetka soli 1 vejce kokosový olej na smažení maliny, ostružiny, jahody, černý a červený rybíz, skořice, cukr na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Recept na Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem: Večer předem si rozkvasím kvas - smíchám lžíci žitného kvásku, který mi odpočíval v lednici mezi pečením chlebů, a žitnou moukou s vodou. Jen promíchám v míse, zabalím do igelitky a dám odpočívat na teplé místo. Po 12 hodinách kvašení kvas hodně zvětšil svůj objem a je připraven k dalšímu použití. Do rozkvašeného kvasu teď přidám všechny suroviny kromě vejce, mouku je dobré prosít - provzdušnit. Všechno zamíchám a opět zabalím do igelitky a uložím k odpočinku. Za 2,5 - 3 hodinky se mi těsto zdálo nakynuté, chtělo opustit prostor vyhrazený v míse. Rozklepla jsem vejce a zamíchala ho do těsta. Následoval asi 20 - 30 minut odpočinek. A pak už smažení na kokosovém oleji. Nemám lívanečník, tak jsem těsto nabírala polévkovou lžící a pokoušela se ho nějak roztáhnout do tvaru lívance. Šlo to docela dobře, byť těsto bylo hodně pružné. Možná chtělo více mléka nebo delší kynutí. Usmažené lívance jsem ozdobila moučkovým cukrem, skořicí a směsí ovoce (zbytky v mrazáku).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zuzka - Cobra (Zuzana)
- Datum vložení: 03.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Na kvas: 1 lžíce žitného kvásku 100 g žitné celozrnné mouky 100 g vody Na těsto: 180 g pšeničné celozrnné mouky 60 g žitné celozrnné mouky 350 g mléka 25 g cukru špetka soli 1 vejce kokosový olej na smažení maliny, ostružiny, jahody, černý a červený rybíz, skořice, cukr na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|