|
Recept na Kustovnické koláčky
Recept na Kustovnické koláčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Kustovnické koláčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g špaldové mouky 125ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 10g droždí 30g fruktosy 10g vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“) 1 L-vejce 1 lžíce oleje náplň: 200g tvarohu 1-2 lžíce vanilkové fruktosy 1 bílek 2 lžíce Goji (kustovnice čínská) 2 lžíce vody 1 lžička rýžového sladu piniové oříšky 1 žloutek na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kustovnické koláčky
Recept na Kustovnické koláčky: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1hod kynout na teplém místě. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a vyválíme na 1cm silný plát, vykrojíme kolečka o průměru 10cm a dáme na plech s pečícím papírem. Dáme stranou na 30min kynout a připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s bílkem a fruktosou. Slad s vodou přivedeme k varu, aby se slad spojil s vodou, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do sladového sirupu ponoříme Goji, necháme 10min plavat a nakonec rozmixujeme. Do vykynutých koláčků uděláme důlky, okraje potřeme žloutkem, důlky naplníme tvarohem, uprostřed kustovnicí a přidáme piniové oříšky. Necháme ještě kynout a dáme si rozehřát troubu na 175°C. Pečeme zhruba 30-35min.
Poznámka k receptu na Kustovnické koláčky: http://dlabemezdrave.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kustovnické koláčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
- Datum vložení: 15.04.2013
- Počet porcí: 12ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: 250g špaldové mouky 125ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu) 10g droždí 30g fruktosy 10g vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“) 1 L-vejce 1 lžíce oleje náplň: 200g tvarohu 1-2 lžíce vanilkové fruktosy 1 bílek 2 lžíce Goji (kustovnice čínská) 2 lžíce vody 1 lžička rýžového sladu piniové oříšky 1 žloutek na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kustovnické koláčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kustovnické koláčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kustovnické koláčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|