|
Recept na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou
Recept na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí závitky s mrkví a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti/400 g 20 plátků Anglické slaniny 1 velká mrkev 1 středně velká cibule 1 pečený česnek/pokud nemáme,nahradíme sušeným granulovaným 2 lžíce nakrájených lístků petržele 1 lžíce oleje 250 ml drůbežího vývaru/postačí ze skeletu,nebo použijeme vodu sůl nit na zajištění závitků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou
Recept na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou: Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru motýlích křídel. Přes potravinářskou folii rozklepeme na větší plát a po obou stranách mírně osolíme. Na každý plát si odložíme po pěti plátcích anglické slaniny a po třech silnějších mrkvových proužcích. Vnitřní stranu každého plátu potřeme vymačkanou dužinou z pečeného česneku, nebo posypeme sušeným česnekem. Každý plát posypeme petrželkou, poklademe plátky slaniny a proužky mrkve. Zavineme do závitku a zajistíme nití. Cibuli nakrájíme nadrobno, zbytek mrkve na menší kostičky a zbytek slaniny na proužky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zrůžovět slaninu. Přidáme cibuli a mrkev a restujeme 5minut. Poté přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Podlijeme vývarem(vodou)a pod pokličkou dusíme cca 35minut doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlíváme horkou vodou. Z měkkých závitků odstraníme nitě. Závitky nařežeme na porce a přelité horkou šťávou, kterou jsme podle potřeby dochutili, podáváme s přílohou, která nám vyhovuje. Pokud chceme šťávu o něco hustější, než je tato přírodní-v malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu. Vlijeme do vroucí šťávy a necháme 1minutu provařit. Závitky můžeme připravit i v papiňáku. Postup je stejný, jen použijeme o 50ml vývaru více. Po podlití uzavřeme hrnec tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na nejnižším stupni 15minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a dále postupujeme podle výše napsaného postupu.
Poznámka k receptu na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou: http://www.toprecepty.cz/recept/40251-peceny-cesne... http://vitana.cz/produkty/koreni/jc-horn/cesnek-su...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí závitky s mrkví a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.11.2014
- Počet porcí: 3 velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti/400 g 20 plátků Anglické slaniny 1 velká mrkev 1 středně velká cibule 1 pečený česnek/pokud nemáme,nahradíme sušeným granulovaným 2 lžíce nakrájených lístků petržele 1 lžíce oleje 250 ml drůbežího vývaru/postačí ze skeletu,nebo použijeme vodu sůl nit na zajištění závitků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí závitky s mrkví a slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí závitky s mrkví a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí závitky s mrkví a slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|