|
Recept na Kuřecí stehna pečená v zelenině
Recept na Kuřecí stehna pečená v zelenině je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehna pečená v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna 4ks, sůl, pepř ml., bylinky čerstvé - bazalka 1 lžíce, oregano 1 lžíce, (provensálské koření rovná lžička), máslo 1 lžička, zelenina na dušení - rajčata 4ks, paprika kapie, paprika maďarská, cuketa malá, cibule, česnek 3 - 4stroužky, sůl, cukr, mozzarella, žampiony 5ks, mouka hladká 1lžička..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehna pečená v zelenině
Recept na Kuřecí stehna pečená v zelenině: Do pekáčku dáme máslo a vložíme omytá kuřecí stehna.Stehna osolíme,jemně opepříme a vložíme nezakrytá do horké trouby(190°C) na 15min-20min.Nepodléváme,jen je necháme řádně "zatáhnout". Mezitím si zeleninu na dušení(žampiony ne) nakrájíme na jemno,dáme do hlubší pánve,jemně osolíme a osladíme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 min.poté pokličku odstraníme a zeleninu dusíme do mírného zhoustnutí.Před vypnutím přidáme nahrubo nasekané bylinky Dobře "zatažená" stehna pokryjeme v pekáči zeleninovou směsí,podlijeme troškou vody nebo vývaru(nesmí to plavat),přiklopíme a pečeme v troubě do změknutí.1o min před koncem pečení přidáme na půlky překrájené žampiony,dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve trošce vody(nemusí se) a přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu.Vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct. Jako příloha se hodí rýže,brambory,..
Poznámka k receptu na Kuřecí stehna pečená v zelenině: Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám jí pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje,lze si jí udělat jako je napsáno v receptu,jen na pánvi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna pečená v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 20.11.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna 4ks, sůl, pepř ml., bylinky čerstvé - bazalka 1 lžíce, oregano 1 lžíce, (provensálské koření rovná lžička), máslo 1 lžička, zelenina na dušení - rajčata 4ks, paprika kapie, paprika maďarská, cuketa malá, cibule, česnek 3 - 4stroužky, sůl, cukr, mozzarella, žampiony 5ks, mouka hladká 1lžička.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna pečená v zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna pečená v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna pečená v zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|