|
Recept na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou
Recept na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna 2 ks Brambory nové 8 ks středně velkých Pórek 2 ks Olej 1 lžíce Česnek 2 stroužky Texasské koření není pálivé (tj. směs: paprika, česnek, cibule, paprika uzená !, tymián, petržel, rajčata, kmín mletý, pepř, curry, sůl) Pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou
Recept na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou: Očistíme brambory kartáčkem pod tekoucí vodou a necháme celé povařit 12 minut v osolené vodě. Do pečícího hrnce dáme lžíci oleje a přidáme dlaní nadrcený česnek. Prsty promažeme hrnec olejem s česnekem. Stehna kuřete okořeníme a poválíme v oleji. To stejné uděláme s uvařenými brambory, které nakrájíme podélně na poloviny. Na závěr přidáme pórek nakrájený na 1 cm široké kolečka. Kdo chce může přisolit, ale pozor, koření je již slané. Vše v pečícím hrnci rukama promícháme, tak aby se všechno promastilo. Podlijeme asi 1/2 dcl vody a dáme do trouby předehřátou na 190 stupňů cca 50 minut. Hrnec necháme otevřený a asi 2x během pečení suroviny promícháme. Těsně před servírováním přidáme jemně nakrájenou pažitku. Jídlu dodává výbornou chuť uzená paprika v kombinaci s pórkem. Nechte si chutnat !
Poznámka k receptu na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou: Nádherná fotka,také mi recept nějak unikl.Ani bych nepředvářela brambory,šoupla bych je ke kuřeti syrové. Vše v jednom je rychlovka a bez práce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vseumel
- Datum vložení: 17.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna 2 ks Brambory nové 8 ks středně velkých Pórek 2 ks Olej 1 lžíce Česnek 2 stroužky Texasské koření není pálivé (tj. směs: paprika, česnek, cibule, paprika uzená !, tymián, petržel, rajčata, kmín mletý, pepř, curry, sůl) Pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna na pórku s pečenými brambory a uzenou paprikou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|