|
Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev
Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na řízky: 2 kuřecí stehenní řízky sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka máslo, slunečnicový olej Na lišky: 250g lišek 1 menší cibule 2 stroužky česneku 1 KL čerstvých tymiánových lístků 0,5 dcl bílého vína 0,5 dcl kuřecího vývaru 2 PL smetany na šlehání 1 PL nasekané plocholisté petželky sůl, čerstvě mletý pepř Na špenát: 200g listového špenátu máslo, sůl, čerstvě mletý pepř Na rýži: 250g rýže tří barev (vyrábí lagris) 1 menší cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 hrst nasekané celerové natě 1 PL slunečnicového oleje 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kuřecí vývar dle potřeby sůl, čerstvě mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev
Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev: 1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek rozmáčkneme nožem a též nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a vhodíme připravenou zeleninu, chvíli opékáme. Přihodíme rýži, promícháme a zalejeme horkým vývarem tak, aby byl cca 1 cm nad rýží. Přihodíme bobkový list a nové koření a vaříme pod pokličkou. Průběžně kontrolujeme, mícháme a případně doléváme malé množství vývaru. Bude to trvat cca 20-25 minut. Až bude rýže měkká, slejeme případný přebytečný vývar a dochutíme solí a pepřem. 2. Maso očistíme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Opékáme na oleji a másle dozlatova. Vyjmeme, udržujeme v teple. 3. Lišky: Do výpeku vhodíme cibuli, nasekanou najemno a chvíli opékáme. Přihodíme nasekaný česnek, tymián a očištěné lišky. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném plameni dozlatova. Podlijeme vínem, uvolníme případné připečeniny a necháme zcela odpařit. Přilejeme vývar, zredukujeme na polovinu a stáhneme z ohně. Vmícháme smetanu a nasekanou petrželku, případně dochutíme solí a pepřem. 4. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme špenát, osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme dvě minutky zavadnout. 5. Na talíře naservírujeme rýži, na ní špenát, pak kuřecí maso a nakonec liškovou směs.
Poznámka k receptu na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev: Inspirace: Kevin Lynch, upraveno dle chuti a možností
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nikina
- Datum vložení: 07.11.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na řízky: 2 kuřecí stehenní řízky sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka máslo, slunečnicový olej Na lišky: 250g lišek 1 menší cibule 2 stroužky česneku 1 KL čerstvých tymiánových lístků 0,5 dcl bílého vína 0,5 dcl kuřecího vývaru 2 PL smetany na šlehání 1 PL nasekané plocholisté petželky sůl, čerstvě mletý pepř Na špenát: 200g listového špenátu máslo, sůl, čerstvě mletý pepř Na rýži: 250g rýže tří barev (vyrábí lagris) 1 menší cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 hrst nasekané celerové natě 1 PL slunečnicového oleje 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kuřecí vývar dle potřeby sůl, čerstvě mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|